KicpA Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Witam! Mam dylemat odnośnie wyboru ogniw, z jakich mogę mieć pakiet 9,6[V] do mojego karabinu. Mam 2 kandydatów: GP 4100mAh NiMH Intellect World Champion 4200mAh NiMH Są to ogniwa wielkości Sub-C, czyli po naszemu Large. Pakiet intellecta można mieć, z asgshopu za 285zl. A pakiet GP jest troszke tańszy. Proszę pamiętać przy odpowiedzi ze nie są to ogniwa G&P tylko GP. Sam jestem użytkownikiem pakietu 8,4[V] 3300mAh firmy GP i jestem zadowolony, lecz nie wiem jak jest z ogniwami Intellecta. Proszę użytkowników o wypowiadanie się. Ogniwa GP kusza małą rezystancja wewnętrzną ~2mOhmow i prądem rozładowania „do” 30A. Ogniwa Intellecta posiadają rezystancje wewnętrzną ~5mOhmow i niepodanym prądem rozładowania. Charakterystyki rozładowania przy obciążeniu 30A wyglądają podobnie. Pozdrawiam KicpA Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 Wybacz ,że zapytam ale jaką masz replikę? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 (edited) I gdzie masz zamiar kupić ten pakiet z tych ogni GP ?? Bo nie widziałem żeby w polsce były takie pakiety więc ja bym brał Intellecta. Miałem pakiet 9,6 3300 G&P czyli GP i był ok, kumpel ma intellecta 8,4 3800 i jest też dobry. Edited October 9, 2007 by GRELO OASG Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 9, 2007 Author Report Share Posted October 9, 2007 nie ma znaczenia tutaj moja replika. ogniwa GP to ogniwa GP a G&P to G&P. odsylam do stron producetow. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Ma znaczenie Twoja replika. Tzn. miałaby gdyby nie to, że są to tak mocne ogniwa (oba modele), że na porządnym silniku uciągną każdą replikę. Więc odpowiedź brzmi: wszystko jedno. Ja bym brał GP. Intellecty są mocarne, ale jednak chińskie, krążą słuchy, że słabo trzymają prąd, trzeba o nie dbać. Ale to takie zakulisowe ploty. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 10, 2007 Author Report Share Posted October 10, 2007 Dzieki wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo. dzieki wielkie. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 11, 2007 Author Report Share Posted October 11, 2007 (polaczcie) Dobra juz wybralem ogniwa. Wybralem GP nie 4300 lecz 3700. O intellectach slyszalem bardzo duzo negatywnych opini wiec sie wycofalem. Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Intlekty cechują się wysoką szybkoprądowością.Przykładowo miałem batkę Hero(śmiech na sali)9,6vol i 9,6 intelecta.Porównanie niesamowite w szybkostrzelnosci i w zachowaniu porządanego toru lotu. O ogniwach gp nie posiadam żadnej wiedzy.Jak bym mógł ci polecic batke to byłaby to sanyo. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 27, 2007 Author Report Share Posted October 27, 2007 Jak juz wyzej napisalem ogniwa wybralem, a pytanie bylo odnosnie konkretnych dwoch modeli celli wiec prosze czytac uwaznie ;) pzdrawiam KicpA Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 (edited) wysoką szybkoprądowością yy, czy przespałem jakąś lekcję fizyki!? można wytlumaczyć? Edited October 27, 2007 by madjong Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 yy, czy przespałem jakąś lekcję fizyki!? można wytlumaczyć? ehhh się pomyliłem korekta----wysokoprądowe Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts