ogooraz Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Od niedawna jestem posiadaczem używanej m4a1 G&P z wymienionym przez asgshop body Guardera. W zestawie dostałem hi-capa CA. Na dzisiejszym strzelaniu przy zmianie magazynka na inny (mid-cap G&P - sprawny na innych karabinach), zauważyłem że nie podaje on kulek. Dosypałem do hi-capa kulek i karabin strzelał jak należy. Podobny problem wystąpił z real-capami STARa i Low-capami CA. Po wstępnych oględzinach zauważyłem (na hi-capie CA - tym działającym), że połowa plastikowej pokrywy (ta od wsypywania kulek) jest lekko spiłowana (niecały mm). Czy ktoś miał podobny problem? Może ma na to jakiś inny patent niż piłowanie magazynka? Nie jestem w 100% pewien, że powodem problemów jest Guarderowskie body, jednak teoretyzuję, ponieważ jest to część niestandardowa. Jeśli się mylę, a powód jest inny, proszę mnie poprawić. Hi-cap CA (przypiłowany) działa normalnie na innych replikach. Pozdrawiam Ogoor Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Cóż, repliki/korpusy różnych producentów nieznacznie się różnią. Po prostu musisz przetestować, które magi u Ciebie działają, a które nie. W moim G&P magazynki G&P i P&J podają bardzo dobrze, STARy trzeba stale dopychać, bo inaczej nie podają, a w SRC działały ok. Quote Link to post Share on other sites
yahoopl Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Żeby było śmieszniej kolega mamy wraz z kolegą m4a1 G&P u mnie np. magazynki metalowe BOYki nie podają, stary plastyk (low cap) podają pięknie u kolegi z kolei odwrotnie, nie ma recepty na to zjawisko. Jedyne co jest sprawdzone i wszędzie działa to magazynki SARMS Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Jeżeli zatrzask "łapie" magazynek i nawet wtedy nie podaje to trzeba chyba lekko skrócić ząbek, który normalnie blokuje kulki przed wysypywaniem się. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 0L0, przyczyny mogą być różne. W moim G&P magazynki STARa, mimo, że zatrzask je trzymał dobrze, nie podawały bo były za krótkie. Trzeba było dopychać je od spodu (był wyraźnie wyczuwalny ruch w górę o ok 2mm) i wtedy było ok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts