Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki w body do m4 (Guardera)

Recommended Posts

Od niedawna jestem posiadaczem używanej m4a1 G&P z wymienionym przez asgshop body Guardera. W zestawie dostałem hi-capa CA.

Na dzisiejszym strzelaniu przy zmianie magazynka na inny (mid-cap G&P - sprawny na innych karabinach), zauważyłem że nie podaje on kulek. Dosypałem do hi-capa kulek i karabin strzelał jak należy. Podobny problem wystąpił z real-capami STARa i Low-capami CA. Po wstępnych oględzinach zauważyłem (na hi-capie CA - tym działającym), że połowa plastikowej pokrywy (ta od wsypywania kulek) jest lekko spiłowana (niecały mm).

Czy ktoś miał podobny problem? Może ma na to jakiś inny patent niż piłowanie magazynka? Nie jestem w 100% pewien, że powodem problemów jest Guarderowskie body, jednak teoretyzuję, ponieważ jest to część niestandardowa. Jeśli się mylę, a powód jest inny, proszę mnie poprawić.

Hi-cap CA (przypiłowany) działa normalnie na innych replikach.

Pozdrawiam

Ogoor

Cóż, repliki/korpusy różnych producentów nieznacznie się różnią. Po prostu musisz przetestować, które magi u Ciebie działają, a które nie. W moim G&P magazynki G&P i P&J podają bardzo dobrze, STARy trzeba stale dopychać, bo inaczej nie podają, a w SRC działały ok.

• 6 months later...

Żeby było śmieszniej kolega mamy wraz z kolegą m4a1 G&P u mnie np. magazynki metalowe BOYki nie podają, stary plastyk (low cap) podają pięknie u kolegi z kolei odwrotnie, nie ma recepty na to zjawisko.

Jedyne co jest sprawdzone i wszędzie działa to magazynki SARMS

0L0, przyczyny mogą być różne. W moim G&P magazynki STARa, mimo, że zatrzask je trzymał dobrze, nie podawały bo były za krótkie. Trzeba było dopychać je od spodu (był wyraźnie wyczuwalny ruch w górę o ok 2mm) i wtedy było ok.