Holmes Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 (edited) Witam, Mam te midcapy: (Midcapy King Arms) i w żaden sposób nie mogę ich zmusić do podawania kulek. Nie pomaga smarowanie, "układanie sprężyny" (przez doładowywanie stopniowe), słowem nic :/. Czy jest możliwe, że są wrażliwe na dany rodzaj kulek (Blaster Pro 0.28)? A może jest jeszcze jakiś sposób na zmuszenie ich do podawania kulek ? Edited October 17, 2007 by Holmes Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Mag dobrze siedzi w gnieździe? Nie jest za nisko, nie giba się? Może wystarczy kawałek izolki w odpowiednim miejscu? Czy też chodzi o problem z samym magiem - po załadowaniu kulki blokują się w środku? Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Sprawdź na innych kulkach - midcapy bywają wrażliwe na nie. PJ-ek np. często nie chcą podawać. Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted October 17, 2007 Author Report Share Posted October 17, 2007 (edited) Problemem jest sam magazynek. Kulki zacinają się "na sucho" bez wkładania do karabinu. Natomiast hi-capy i low-capy podają idealnie, co do kulki. EDIT: zamówiełem Pestki. Zobaczymy. Może faktycznie to wina kulek? Edited October 17, 2007 by Holmes Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 (edited) Nie wykluczone choć na blasterach nigdy nie miałem problemu. Być może jest to wina "zębatki" w której schowana jest sprężyna (miałem tak w M14 G&G). Owa zębatka w moim przypadku składała się z 2 części "spinanych" ze sobą. Nakładka spinająca trzymała zbyt lekko. Początkowo tylko ją dociskałem a gdy problem sie powtarzał potraktowałem łączenie klejem anarobowym. Edited October 17, 2007 by temohab Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted October 19, 2007 Author Report Share Posted October 19, 2007 No i się wyjaśniło. Na Pestkach 0.28 i 0.30 podaje jak ta lala. A Blastery tną się praktycznie cały czas. Sprawdzę jeszcze inne. A może ktoś robił podobne testy? Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 (edited) posiadam krótkie magi tej firmy. używam 0.25 g&g, lub 0.25 p&j jest ok Edited October 19, 2007 by kompania74 Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted October 29, 2007 Author Report Share Posted October 29, 2007 Konkluzja: do tych magazynków muszą być kulki polerowane (w magu są dwa rzędy kulek, które mocno na siebie naciskają - przy kulkach chropowatych tną się. Dzwinym wyjątkiem są pestki - te się nie tną). Najlepiej działają kulki G&P (tesotwane 0.28). Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Skoro było pytanie o test kulek z midcap-ami. Co prawda z midcap-ami G&P do AK, ale wnioski chyba będą dotyczyły również innych modeli. PJ (0.25) - nie podają TM, Guarder, KSC (wszystkie 0.25) - podają bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Z tymi pestkami to dziwne, bo w temacie o tych kulkach generalna konkluzja była właśnie taka, że mają tendencję do zacięć w midcapach... Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Ale czyałęm tam (dawno) ze polerowane miały już być Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts