Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

KSC g19 + h-flow valve/recoil spring ale bez metal slide

Recommended Posts

Najpierw któtko o co chodzi w tym upgrejdzie:

Ludzie zakładają metalowy zamek(najczęśćiej również metalową lufe zewnętrzną) ze względu na ładny wyglą oraz większą wytrzymałość. Ponieważ metalowy zamek jest cięższy od plastikowego prędkość ruchu zamka(i związana z nią szybkostrzelność) jak i siła blow-backa spadają. Aby temu zapobiec mątuje sie zawór o większym przepływie gazu czyli h-flow valve oraz silniejszą sprężynę powrotną(odpowiedzialną za róch powrotny zamka) czyli recoil spring.

Jeśli chodzi o wytrzymałość zamka to raczej(nie wiem) nie powinien on popenkać czy też całkowicie sie rozlecieć. Częścia która w zamku najbardziej się zużywa jest element na którym opiera zatrzask po wystrzeleniu ostatniej kulki(jak zamek zostaje z tyłu). Ponieważ zatrzask jest metalowy(nie wim jak w G19 w G17 jest metalowy) miejsce to z czsem wyciera się i zamek przestaje zostawać w tylniej pozycji po wystrzeleniu ostatniej kulki. Należy zwrócić uwagę że przy powstaniu tej usterki h-flow valve nie ma nic do gadania. Ma zato recoil spring która to jest odpowiedzialna za siłę powrotu zamka(w tej fazie zatrzymuje się on na zatrzasku). Metalowy zamek nie będzie sie wycierał w takim stopniu więc usterka ta wystąpi znacznie puźniej bądź wcale.

Podsumowująć:

h-flow valve i recoil spring instaluje się właśnie poto by muc zainstalować metal slide. Jeśli hodzi ci o zwiększenie mocy pistoletu to zainstaluj sam h-flow valve bez mocniejszej recoil spring jednak jako iż nie posiadam G19 a tymbardziej nie wykonywałem na nim takiej przeróbki nie jestem wstanie powiedzieć czy cały pistolet(nie tylko zamek) wytrzyma taką przeróbkę(zamek będzie porószał sie szybciej a Blow-back będzie silniejszy).