Ottis Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Witam! Ostatnio lutowałem kabelki przy kolbie(MP5SD5-kolba stała), bo rozłączyły się akurat w miejscu blisko GB. Chciałem rozłożyć karabinek i wszystko było ok, do czasu, kiedy nie wziąłem się za body. Jak to rozdzielić na dwie części? Selektor wyjąłem, śrubki odkręciłem i próbowałem zdjąć to na wieele sposobów. Macie może zdjęcia rozłożonej MP5? Albo potraficie mi to dokładnie rozpisać? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Siłą i dźwignią ;) inaczwej się nie da. Quote Link to post Share on other sites
Ottis Posted October 28, 2007 Author Report Share Posted October 28, 2007 Dzięki, będę próbował ;) Quote Link to post Share on other sites
Tandrol Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Ja tez mam ta mp5 i zaby zdjac dolne body trzeba wykrecic silnik i potem juz luzem zejdzie. Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Nie zapomnijcie że jeszcze trzeba odkręcić kolbę, bo bez tego nie ma szans na rozłożenie body :) Quote Link to post Share on other sites
steq22 Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 O bosze, odkręcasz 2 małe śróbki na spodzie rączki i wyciągasz selektor, oraz sróbki trzymające bezpiecznik od mag-a potem odkręcasz 2 czarne śrubki UWAGA nie tykaj imbusa bo zniszczysz silnik. potem ciągniesz mocniej za silniczek i powinno wyskoczyć UWAGA mój post opisuje co się dzieje dalej jak coś zje***sz 2 posty UP :roll: Quote Link to post Share on other sites
Barcley Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 Witam, ja także mam problem ze ściągnięciem body a mianowicie: wyciągnąłem silniczek i pod nim są 2 żółte śrubki je również trzeba wykręcić? Po zdjęciu selektora ognia wystaje taka mała część w kształcie literki "C" i dochodzę do wniosku, iż jeśli się jej jakoś nie usunie to chwytu nie ściągnę, próbowałem ciągnąć, pchać i nic. Tak więc jak sobie z tym poradzić? Quote Link to post Share on other sites
Ottis Posted December 15, 2007 Author Report Share Posted December 15, 2007 Mi to się muż udało :P tak, trzeba je odkręcić. a potem ściągnąć ;) Quote Link to post Share on other sites
Barcley Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 (edited) Właśnie mi również się udało. Tylko teraz pozostaję korpus ściągnąć, tylko jak? bo tu już nie widzę żadnych śrubek. Edited December 15, 2007 by Barcley Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Korpus jest skręcony dwiema śrubkami (za zatrzaskiem magazynka i za szczerbinką), reszta to bolce. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts