Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Z jakiej tkaniny najlepiej kupić mundur????

Recommended Posts

No według mnie najlepiej kupić standardowy czyli 50%nylon, 50%cotton.

Jest dużo wytrzymalszy od ripstopu, dłużej trzyma kolory, a na lato nie jest wcale taki gorący, nie schnie też dużo dłużej od ripstopu. Jeśli planujesz zakup "na dłużej" to ten jest idealny. Ripstop polecam jako drugi mundur lub chociarz samą bluzę na lato, nogi mniej się pocą :D

hooah

A według mnie nie. Najlepszy jest rip-stop, a dokłądniej tzw. enhanced rip-stop(już to było wałkowane tyle razy, że wszyscy wiedzą o co chodzi). Zwykły NYCO schnie tak naprawde o wieeele dłużej od rip-stopu, a kwestia trzyymania kolorów zalezy od eksploatacji mudnuru. Zapewniam cie, ze sprany NYCO gorzej wygląda od rip-stopu. Poza tym w zimie i tak bedziesz musiał wrzucić na siebie jakiegoś polarka czy kurtke, wiec to też nie ma znaczenia większego. Ogólnie rip-stop jest lepszy...

pozdrawiam

kapral

Brawo KAPRAL świetna argumentacja

RipStop:

letem nie ma "za cienkiego" munduru wiec bedzie idealny..

zimą ciepło daje ci nie grubość materiału, lecz jego ochrona przed wiatrem, wilgocia (moze ktoś powiedzieć ze RipStop wlsnie przed tym nie chroni w takim stopniu co NYCO - ale generalnie moim zdniem wyglada to tak samo jak sie juz zmoczą toRip Stop szybciej ci wyschnie) bo i tak zakładasz sobie dresik albo polarka jak wspomniał Kapral.

NYCO & Polski US:

Na lato za ciepły na zime za zimny bo tak ubierasz dresik a wtedy jest za ciepło..

jesli myslisz o jednym mundurze na lato i zime to lepiej jest kupc minimalnie wiekszy by zima miec jakis tam komfort. Inaczej nosi sie rozmiar wiekszy, cienki lekki mundur a inaczej gruby i ciezki zarazem. Jesli szukasz uniwersalnego mundury do asg to bież RipStop. Gdyby miały to być jakies wyprawy to warto zainwestować w rózne mundury wiosna jesień - NYCO, lato Ripstop zima GoreTex + Polar.

Sprawdziłem to na sobie - niemal kazde kombo (poza Gore i Polar) i to co napisał Kapral jest chyba najlepszeym rozwiazaniem.

no moze poza ruskim maskałatem na lato ale wtedy nei licz na to ze latem klezcze zapomną o tobie :> i ze zimą nie zmarzniesz - bo to jest jakby zwykła siatka, choć widziałem tez maskałaty z cieniutkiej bawełny (takiej jak T-shirt)

co do kolorów i wytrzymałosci to, kazdy mundur sie spiera i wyciera i drze.

pozdrawiam

wilku

no moze poza ruskim maskałatem na lato ale wtedy nei licz na to ze latem klezcze zapomną o tobie :> i ze zimą nie zmarzniesz - bo to jest jakby zwykła siatka, choć widziałem tez maskałaty z cieniutkiej bawełny (takiej jak T-shirt)

latem uzytkuje wlasnie maskalat z bawelny i poza walorami uzytkowimi, to rewelacyjnie maskuje sie w lesie... naprawde genialne

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...