Speaker Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 (edited) Witam Mam m249 CA stock od wczoraj. Na początku wszystko bylo ok. Wystrzelilem z hi-capa 300bb moze ze 100 kulek. Po 3 magu gdy nacisnolem spust uslyszalem jak silnik "jedzie" na maxymalnych obrotach ale kulki nie lecialy z lufy, tylko jak przechylilem lufe do ziemi to sie wysypały i tyle. Żadnej zacinki nie zaczliczylem ani nic. Przez komore hop-up widze jak coś chodzi tam ale jak wkladam kulke to nic. Co jest? Aha i mam tez drugi problem. Mianowicie mam maga pudełkowego. Kupilem do niego ta batke 9V wkładam, nasypuje kulek, naciskam ielony przycisk...i nic. Cisza Co jest? Edited October 28, 2007 by Speaker Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Najprawdopodobniej Tłok zgubił zęby (a konkretniej ten pierwszy, duży). Co do magazynka to niech się wypowie ktoś, kto miał więcej do czynienia z M249 odemnie. Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted October 28, 2007 Author Report Share Posted October 28, 2007 Zgubił zęby po 100 kulkach na 315fps??!! :o :o :o Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Jeśli GB nie pracuje to docisk silnika, a jeśli GB pracuje, a nie podaje kulek to prawdopodobnie coś z gumką HU (kumpel też miał problemy, najpierw rozwalił stockową a potem wziął inną i było to samo to ją trochę przyciął i jest oki) Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted October 28, 2007 Author Report Share Posted October 28, 2007 Po rozebraniu GB okazalo sie ze pękł tłok i odpadla go pol od 3 zęba. Poprostu żal, po 50 kulkach. Nadal nie wiem co z tym magazynkiem... Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 Jeśli GB nie pracuje to docisk silnika, a jeśli GB pracuje, a nie podaje kulek to prawdopodobnie coś z gumką HU (kumpel też miał problemy, najpierw rozwalił stockową a potem wziął inną i było to samo to ją trochę przyciął i jest oki) Trudno sie czyta Twoje wypociny... i nie pisz farmazonow jak nie masz za duzego pojecia o tym. Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 (edited) Aha i mam tez drugi problem. Mianowicie mam maga pudełkowego. Kupilem do niego ta batke 9V wkładam, nasypuje kulek, naciskam ielony przycisk...i nic. Cisza Wyciąg cały plastik , do którego przymocowana jest atrapa naboi i sprężynka doprowadzająca kulki do gniazda magazynka. Powinno wyjść bezproblemowo, musisz to wyciągnąć gdyż ten plastik łonczy sprężynkę z prowadnicą , która wsadzona jest do mechanizmu podawania kulek.. Jak to rozbierzesz to obróć maga do góry dnem i wykręć dwa wkręty po obydwu stronach włącznika ,a następnie wysuń cały mechanizm z obudowy maga. Posprawdzaj kabelki , bo któryś może być przerwany , albo się wylutował.. Ja na twoim miejscu korzystając z okazji(o ile mag będzie sprawny) zakupił bym najtańszy laser jaki znajdziesz z włącznikiem na kabelku , obciął kabelki i podłączył je pod włącznik maga, a przewód wyprowadził na zewnątrz. To o wiele lepsze rozwiązanie mieć włączanie podkręcania maga pod kciukiem na chwycie pistoletowym , niż wciskanie palcem włącznika od spodu maga. Edited November 6, 2007 by SARCO Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted December 30, 2007 Author Report Share Posted December 30, 2007 Co prawda juz minęło sporo czasu ale lepiej późno niż wcale :) Wiec co do magazynka to okazało sie że wszystkie śrubki w tym magu "latały" w środku i po dokręceniu działa wszystko jak należy :) Tłok wymieniłem na aluminiowy Systemy i strzela ładnie :) Lecz niestety zasięg kulek był że tak powiem "niezadowalający" ale przecież wszystko grało. Dzisiaj rozłożyłem hopa i co sie okazalo? Dystanser poszedł sie "mnożyć"... Nie mam siły juz :0 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts