lukasz0207 Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 Mam pytanie czy można legalnie nocować w puszczy kampinoskiej?? Czy może są jakieś wyznaczone miejsca do noclegów?? Czy ktoś z was nocował kiedyś w tej oto puszczy?Jest może w sprzedaży taka sitka która zabezpiecza przed komarami,, żeby była duża żeby mozna zrobić sobie z niej jakby taki namiot?? Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 Wszędzie można nocować... pytanie tylko czy ktoś Cię nie pogoni w trakcie snu. Chcesz wiedziec co i jak? Uderzaj do odpowiedniego nadleśnictwa najlepiej z mądrze zredagowanym pisemkiem. Na 99% nie zabronią Ci. Co najwyżej wypunktują czego nie możesz robić i tyle. Co do moskitiery to spoko są różnie "kwadratowe i podłużne" poszukaj po ofertach sklepów militarnych w działach związanych ze sprzętem biwakowym. Link to post Share on other sites
jabollo Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Legalnie - patrz regulamin Kampinowskiego PN http://kampinoski-pn.gov.pl/index.php?opti...1&Itemid=83 Jeżeli zależy Ci na "legalu" to polecam telefon do KPNu i ew. uzyskanie uzyskanie oficjalnej zgody. Aha, i nie mieszajmy Parków Narodowych z Lasami Państwowymi - to (nadal) dwa różne podmioty o różnych celach. Link to post Share on other sites
Robnok Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 W KPNie można przebywać legalnie wyłącznie od świtu do zmierzchu. ;) Link to post Share on other sites
Yarlan Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Jednak o tym kiedy następuje świt i zmierzch decyduje straż leśna, a nie słońce... Jeżeli chodzi o KPN to spokojnie możesz uderżyć do jakiejś wioaski i tam flaszkę każdy gospodarz ci pola kawałek użyczy. Las z prawnego punktu widzenia - odpada. Link to post Share on other sites
PUPI Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Jest może w sprzedaży taka sitka która zabezpiecza przed komarami,, żeby była duża żeby mozna zrobić sobie z niej jakby taki namiot?? W Polskich sklepach są raczej tylko podwieszane takich nie spotkałem ale na ebayu jest http://cgi.ebay.co.uk/British-Army-Mosquit...1QQcmdZViewItem Link to post Share on other sites
lup Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 (edited) Nie wiem czy powyższy post jest z tego tematu ale po co na ebayu? Na naszym allegro nawet są i to m.in. dwuosobowe :) moskitery czy jakoś tak ;) A jeszcze lepsze są hamaki od razu z taką siatka zintegrowaną. Edited January 26, 2008 by lup Link to post Share on other sites
PUPI Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Nie wiem czy powyższy post jest z tego tematu ale po co na ebayu? Na naszym allegro nawet są i to m.in. dwuosobowe :) moskitery czy jakoś tak ;) A jeszcze lepsze są hamaki od razu z taką siatka zintegrowaną. Tak jak napisałem są na allegro, czy w polskich sklepach, ale takie które trzeba podwiesić np. do drzewa. Ta moskitiera, którą pokazałem jest razem ze sztywną konstrukcją właśnie coś w stylu namiotu. Link to post Share on other sites
lup Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 (edited) Fakt. Jak się przyjrzysz, w którejś aukcji gdzie lepiej zrobione fotki były to część z nich ma takie szlufki, które pozwalają rozpiąć je na sznurkach między drzewami właśnie jak namiot albo poncho czy basha-e czy jak tam to nazwiemy :) Inna sprawa, że chyba można takie użyć w połączeniu z jakimś dowolnym stelażem. Edited January 27, 2008 by lup Link to post Share on other sites
Recommended Posts