Radzio Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 Witam chciałem prosić o małą podpowiedz odnośnie tuningu M249 PARA P&J Chce wsadzić następujące części, ale nie wiem czy będą pasować... LISTA Lufa precyzyjna Gumka hop-up Zębatki i tłok Sprężyna główna Prowadnica sprężyny Zestaw cylindra Czekam na wasze uwagi, odnośnie listy. Bateria jaka będzie to napędzać to NiMH 9.6V RC 3600mAh Sanyo. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
leewan666 Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Zestaw Super, ( mam podobny ) ale proponuję jeszcze dorzucić jakiś silniczek. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Zębatki Infinite TU i ten tłoczek ze zwężoną szerokością zębów spowoduje potężny spadek ROF'a. Można powiedzieć że rof nie będzie istniał ;] Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 (edited) Ja bym dał zęby STU z CA i tytan tłok z DF :) Reszta OK. Jeśli już o tuningu tej repliki, jak myślicie, czy po wymianie zębów na STU i wsadzeniu M130 wszystko będzie hulać ? Części wyglądają bardzo solidnie. Do tego precka systemy i gumka hu.. Edited November 12, 2007 by men3L Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Ja myślę, że stockowe zębatki pociagną spokojnie m130 :wink: polecam tez wymienić okablowanie i ominąć bezpiecznik bo daje to duży przyrost ROF-u (zrobiłem u siebie) 8) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Mój kumpel wpitolił M130 do swojego Minimi Para i wszystko bangla idealnie. Krakman nawet nie postulował o wymianę zębatek więc pewno wytrzymają :) Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 (edited) Co proponujecie wymienić aby uzyskać około 450fps i wystarczającą żywotność? Baterii, gumki hu i lufy nie liczę. Edited November 24, 2007 by szymaniak Quote Link to post Share on other sites
Alias83 Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 U mnie stockowe zębatki niestety nie wytrzymały M140 Hurrikane. Poszły już 2 zestawy. Teraz wstawiam Helikale Tripple torque Promyka i mam nadzieję że przeżyją... o rofa się nie martwię aż tak bardzo. Wstawiłem batke 12v 3000mah i do tego dojdzie jeszcze Mosfet zamiast bezpiecznika ;D Quote Link to post Share on other sites
szuli Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 witam, panowie jaki silniczek polecicie aby zwiekszyć rof przy sprężynie m130? ale z tych troche tańczysz niż systema magnum bądź turbo;). co powiecie o ics 3000, g&g m140, albo tańsze wersje systemy? warto instalować w wypadku wymiany silnika zestaw mosfet? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts