Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dwa problemy z G36K.

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Miesiąc temu zakupiłem g36k CA. Dodatkowo wsadziłem tam preckę CA, gumkę silikonową Guardera (dysytanser zmieniłem z powrotem na stockowy). Obecnie używam kulek Excell 0,2g i baterii 8,4V. Wystrzelonych kulek: ok. 3K.

Problemy mam dwa.

Pierwszy (poważniejszy) to niestabilny lot kulki. Otóż w pierwszych dniach używania okazało się, że hop potężnie podkręca kulki. Kolega poradził mi wymienić dystanser na stockowy co też zrobiłem.

Odnotowałem znaczącą poprawę, ale pozostało nieznośne schodzenie kulek na lewo (na odległości z 30-35 kroków nagle kulka gwałtownie zmienia kierunek i ucieka w lewo).

Co może być tego powodem? Nie grzebałem przy replice, nie uszkodziłem jej poprzez upuszczenie itp.

W sumie to mam zamiar sprawę załatwić serwisowo, ale jeśli ktoś by miał jakąś radę, to oszczędziłbym sobie wysyłki, a serwisowi roboty.

Dugi problem to celownik optyczny wbudowany w szynę.

Otóż jego linia horyzontu jest znacząco nie w poziomie. Strasznie mnie to denerwuje.

Próbowałem ją przekręcić z lekkim użyciem siły, ale to nic nie dało.

W demontażu doszedłem do zdjęcia gumki i wyjęcia pierścienia (taki z dwoma dziurkami). Lunetka jednak ani drgnie.

Jak ją wymontować, aby później wmontować poprawnie?

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź.

Cześć Erem :)

1) jeśli Ci skręca kulka zawsze w lewo to masz krzywo zamontowaną lufę w komorze hu (trzeba przekrecić delikatnie w przeciwną stronę) (to jednen z możliwych powodów skręcania kulki)

2) nie umiem Ci poradzić :(

Pozdrawiam :)

Edited by Superrzuf

Heh, cześć Rzuf. Widzę, że wszędzie jesteś obecny.

Z tą lufą możesz mieć rację. Będę musiał dzisiaj to wszystko rozebrać i złożyć jeszcze raz.

Ale jaką mam pewność, że nie włożę lufy tak samo? W końcu w ostateczności jest ona chyba mocowana na śruby czy coś?

Jeszcze nie rozkręcałem całego mechanizmu na części, na razie go tylko wyciągnąłem, tak że wiem gdzie co jest. Są jakieś niebezpieczeństwa? Dużo tam tych elementów? Coś może wyskoczyć (nie chciałbym jakiegoś dzyndzelka szukać pod szafą).

Co do lunetki to wieść niesie, że po zdjęciu pierścienia z tyłu idzie ją wypchnąć tymże końcem naciskając z przodu, ale powiem ci, że moja siedziała tak jakby ją kto przyspawał. Pewnie jak znam świat czegoś tam jeszcze nie wyciągnąłem.

• 5 months later...