Stolar Posted November 17, 2003 Report Share Posted November 17, 2003 Pod tym linkiem można zanaleść papierowego Sesert Eagla Jest dość prymitywny ale moim zdaniem to naprawde fajna sprawa złożyć sobie takiego guna. A może wy macie coś podobnego? http://www.cspl.counter-strike.pl/index.ph...ad&kat=papergun Quote Link to post Share on other sites
Cactoos Posted January 10, 2004 Report Share Posted January 10, 2004 Tutaj jest do wydrukowania papierowy model w skali 1:1 M41A Pulse Rifle (ten gnat z Aliens 2). 30 kartek A4, około 200 części... może być fajne :D Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted January 10, 2004 Report Share Posted January 10, 2004 hmm, w porownaniu do reszty ten desert taki troche malo ambitny :| ciekawe kiedy uda mi sie skonczyc m41 jak zaczne dzisiaj sklejac :D Quote Link to post Share on other sites
JAD_FILER Posted January 11, 2004 Report Share Posted January 11, 2004 niezły pomysł, ale czy to strzela? :) Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted January 11, 2004 Report Share Posted January 11, 2004 przepraszam bardzo co tu strzela? ten DE czy m41? Quote Link to post Share on other sites
war2bone Posted January 11, 2004 Report Share Posted January 11, 2004 Witam Oba. z tego co widze musailes go troche przerobic zeby ci strzelal ... w szczegolnosci desert :P no ale tam jest duzo miejsca i mozna kupic takiego kalacha za 20 zl ... wziasc wnetrze .... i jakos to zrobic .... nawet by sie dalo zrobic ale papierowa konstrukcja nie jest mocna ... trzeba by bylo uzyc troche warstw tektury lub mechanizm zabezpieczyc plastikiem Tutaj jest felieton na temat odewow figurek [ moje drugie glowne hobby] no i mozna by jakos chemincznie wzmocnic plastik i sukcesywnie codziennie odlewac jakas czesc lub pare i za pol roku miec juz guna z plastiku .... polecam najpierw zlozyc z papieru zeby zobaczyc gdzie wepchnac mechanizm pozdrawiam war2bone PS: sory za bledy ortograficzne stylistyczne itd etc Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted January 11, 2004 Author Report Share Posted January 11, 2004 no ale tam jest duzo miejsca i mozna kupic takiego kalacha za 20 zl ... wziasc wnetrze .... Nigdy nie byłem przeciwny takim pomysłom ale ten jest bardz kiepski. Nawt sam kałach nie wytrzymuje tej sprężyny a co dopiero papierowy pistolet. DE jest bardzo prymitywny i tylko ogólnym kształtem przypomina orginał. To można sobie skleić w 5 min i postawić na biórku i nic wiecej. Żedne wzmacnianie tu nic nie pomoże tymbardziej zę zamek nie jest przecież ruchomy. Odnośnie M41: To również ma być tylko model. W tym wypadku można by go jednak wzmocnić np. żywicą i wsadzić do środka jakiś kompletny pistolet(a nie tylko mechanizmy). Moim zdaniem to jednak było by bardzo pracochłone i nie wytrzymało by nawet 10 strzałów. To są poprostu modele które mogą stanowić fajny rekwizyt z filmu i ozdobę pokoju(M41) lub też go szpecić(DE). Tak na marginesie to Ten DE nadaje sie tylko do tego żeby przed zakupem repliki ASG złozyć go sobie i stwierdzić czy nie będzie dla nas za duzy. P.S. śs_duuuh: hahahaaa świetny żart :evil: Po co wprowadzasz ludzi w błąd :evil: ? Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted January 11, 2004 Report Share Posted January 11, 2004 Ten M41 jest chyba na tyle prosty, ze mozan go zrobić z innego materiału... chocby z metalu - potrzeba tylko spawarki. Niach niach niach :) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 a mi wyskakuje że mam podać jakieś hasło przy próbie rozpakowania pliku jak chcę rozpakować ten wóz bojowy Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 Na stronie powinno być podane hasło, do M41 było "ALIENS" czy jakoś tak. Przejrzyj uważnie stronę i poszukaj info na temat hasła. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 Dzięki, już znalazłem pod M4 ale pod tym wozem bojowym nie było. Wydrukowałem to draństwo kosztem 25% tuszu kolorowego i 20% czrnego. Mam problem tylko z tekturą bo chyba trzeba go podkleić przed sklejeniem. Czy ktoś już go składał? Czy trzeba wszystko podklejać? W ostateczności podkleje pod zwykły papier a funkcje usztywniającą będzie miał klej :D . Czy ten karabin składa się z modułuw, które sklejamy niezależnie od siebie? Wiecie podział na części niebieskie, żółte, różowe itd. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 Zawsze trzeba podklejać... wiem bo kiedyś sklejałem dużo z małego modelarza (to były czasy...). Niektóre podkleja się na tekturę 1mm, a jedne nawet na 2mm (zależy od części/wręg/itd.). Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 Heh. Swojego czasu też się bawiłem w papierowe modele. Potrafiłem siedzieć 3 tygodnie nad A-6 "Intruder" a te papierowe guny to też świetna zabawa. Fajnie by było się takim czymś postrzelać i to wcale nie trudne. Ale zawsze można kupić elektryka takiego. Gdzieś takiego widziałem i to nawet nie strasznie drogiego ale sprowadzanie duuuuużo pochłonie. Quote Link to post Share on other sites
Razielos Posted March 6, 2004 Report Share Posted March 6, 2004 Czy może ktoś podac linki skąd można zassać modele papierowe A-10 i jakies czołgi? Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 6, 2004 Report Share Posted March 6, 2004 A nie lepiej pujsć do pobliskiego sklepu modelarskiego i kupić jakies modele np. stare Małe modelarze za pare groszy. Wątpie by były w sieci dostepne takie modele a jesli już są dostepne to sa nielegalne gdyz naruszają prawo autorskie. Quote Link to post Share on other sites
Razielos Posted March 7, 2004 Report Share Posted March 7, 2004 Żeby odlać figurkę nie trzeba wielkiej filozofii. Tak samo odlew guna. Gips, To co chcemy odlać, ołów,cyna lub ich stopy( nie nogi...) Robimy odcisk danej rzeczy w gipsie, złączamy obie połówki i zalewamy takim ołowiem. Banał. Quote Link to post Share on other sites
Giwer Posted June 19, 2004 Report Share Posted June 19, 2004 i jak? zrobil to ktos? udalo sie ? :P Znacie moze cos podobnego lecz nie M41 a M4a1 ? M16, Sig552 itp. ?:> Quote Link to post Share on other sites
Guest kubov Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 a prosze bardzo http://www.3dpapermodel.com.tw/ miecze (w tym miecz obi-wana [prosty lecz ciekawy]) mp5 kurz, usp różne różności Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts