sindbad Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Witam! Mam pytanie: Czy istnieją jakieś czaspisma poświęcone tematyce asg? Wiem że kiedyś produkowano takie jak: broś i amunicja, strzał czy arsenał, ale nie mogłem nigdzie ich dostać. Czy one w dalszym ciągu są wydawane?? Pozdrawiam!!! Link to post Share on other sites
Lu-s Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Kiedyś był taki magazyn jak pluton 22. Z tego co pamiętam wyszły tylko 4 numery ale były fajne. Szkoda że jakoś tak pluton odszedł w niepamięć i zapomnienie i nie wyszło więcej numerów. Link to post Share on other sites
Foka Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Wiem że kiedyś produkowano takie jak: broś i amunicja, strzał czy arsenał, ale nie mogłem nigdzie ich dostać.Wszystkie te pisma są wydawane, ale żadne z nich nie jest poświęcone airsoftowi. Link to post Share on other sites
AdRain Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 (edited) natomiast powstał nowy portal asg... www.airsoftnews.pl Ciekawych nowinek można tam się dowiedziec ;] Edited November 12, 2007 by AdRain Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 W każdym numerze BiA są teksty poświecone airsoftowi od jego technicznej strony. Zresztą trudno uwierzyc że we Wrocławiu nie można dostać tych pism. Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Pluton 22 był fajny- szkoda, że autorzy zawiesili ten projekt... Papierowego czasopisma nigdy nie było- jedynie w "Broni i amunicji" pojawiają się czasem opisy replik (ostatnio chińskie emki od P&J), czy artykuły przekrojowe (o pistoletach gazowych, czy karabinkach snajperskich). Link to post Share on other sites
BAGNO Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 można SkąDŚ ściągnąć jeszcze pluton22? Link to post Share on other sites
temohab Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 (edited) Z kąta - kto mu powie co tu się o ściąganiu sądzi? Ja dziś w nerwach jestem i jeszcze bym coś nie politycznie napisał... Edited November 13, 2007 by temohab Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Baho- tu nie chodzi o nielegalne ściąganie (jeśli o to Ci chodziło), bo "Pluton" był zinem internetowym. Niestety ich strona nie działa i nie wiem skąd można to jeszcze pobrać- jak chcesz, to odezwij się na PW i mogę ci wrzucić na jakiś serwer wszystkie numery. Link to post Share on other sites
temohab Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Chaos: co się tyczy zinów internetowych to o ile autorzy nie zastrzegli sobie inaczej lub sami nie publikowali wersji offline'owej to podlegają one także prawu autorskiemu, bez względu na to czy zin dalej funkcjonuje czy też nie. Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Oczywiście, że podlega prawu autorskiemu- nie mam zamiaru go naruszać, czy nigdzie udostępniać publicznie - autorzy publikowali to właśnie w formie offline'owej i podesłanie pliku zainteresowanemu, chyba nie będzie wykroczeniem? :mrgreen: Link to post Share on other sites
temohab Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Nie, jeżeli plik udostępniany był offline'owo i nie było obostrzeń co do przekazywania to nie łamiesz prawa :) Link to post Share on other sites
relevant Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Znajomemu możesz przekazać bez żadnego problemu - o ile skasujesz swoją kopię. Później może Ci analogicznie odesłać... Link to post Share on other sites
Recommended Posts