Menfir Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Mam pytanko który kamo zimowy lepszy???? http://www.micotex.com/obrazek_16.htm czy wszechobecna BW http://rangershop.pl/product-pol-4130-Komp...iezne-kamo.html a może w werskj poncha??? Doradzcie coś prosze!!!! Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Byłbym za drugą opcją. Dlaczego? Wydaje się bardziej uniwersalny w zasadzie sprawdzi się podobnie w lesie, na łące, w mieście wszędzie gdzie będzie leżał śnieg. Pierwsza opcja może się nie "zgrywac" np miejscami gdzie wszystko będzie pod śniegiem. W "mieście" podpadnie na 90% (miasto - budynki i takie tam ) Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Zgadzam sie z przedmowca. Opcja 2 jest zdecydowanie lepsza. Na zdjeciu wyglada to troche inaczej niz w rzeczywistosci. Na zywo komplet ten wyglada o wiele lepiej i doskonale spelnia swoje zadanie zima. Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Zdecydowanie opcja nr 2. Zawsze można też użyć kombinezonu malarskiego machniętego czarnym (lub może lepiej szarym) sprayem. Oczywiscie nie będzie to ta sama klasa wytrzymałości ale na 1-2 sezony starczy (zwłaszcza jak się założy 2 takie wdzianka). Można też zaryzykowac użycie BDU w kamuflarzu metro. W krzaczorach lub lesie kiedy snieg zaczyna topniec i jest brudny sprawdza sie dobrze. Generalnie nie ma jednego lekarstwa na dobre zimowe maskowanie. Najbliższe idealu jest malaskat BW. Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 No i na vest.pl jest chyba tańszy ;-) Link to post Share on other sites
Khaoz Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Pytanie tylko czy org. demobil - wersja milteca jest konkretnie gorsza od niemieckiej armijnej... :???: Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 oryginal bw jest lepszy jako jakościowo itańszy:))) mam dojście za 40 dychy:))) Link to post Share on other sites
0Wilku0 Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Poncho wg. mnie zdecydowanie odpada, miałem parę razy na sobie i średnio zdaję egzamin. Kamo BW idealnie maskuje w lesie, krzakach itp. ale na łąkę już nie wyjdziesz bo czy chcesz czy nie plamki rzucają się w oczy. Według mojej opinii najlepsze jest całe białe maskowanie używane przez polskie jednostki rozpoznawcze. Na polskim rynku szukałem i nie znalazłem ale można sobie zrobić kosztem 30 zł. W dobrym ciucholandzie można dostać białe spodnie lekarskie (wycofane z użytku) i fartuch który odpowiednio modernizujesz skracając go i doszywając kaptur. Można też sobie uszyć z prześcieradła ;-) . Takie jest moje zdanie :uśmiech: . Link to post Share on other sites
Koniokrad Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Maskowanie BW daje rade, nie ma się co z prześcieradłem męczyć, chyba że cierpimy na chroniczny brak gotówki. Link to post Share on other sites
DEDEk Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Dobre jest ghillie zimowe. Tzn na to maskowanie BW doszywasz siatke jakąś w niebieskim lub innym ale jasnym kolorze. Idziesz do apteki kupujesz opaski, bandaże tniesz na kawałeczki i wiążesz na siatce. I co niekótre końcóweczki moczysz w czarnej farbie ale tylko rarne końcówki. Wszędzie się nadaje a na łące prawie nadepną na ciebie i nie zauważą. Link to post Share on other sites
Recommended Posts