gurek Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Srał go pies- zaciął się. Pewnie to o czym mówiliście- sprężyna s... Mam nadzieje, ze nie posiałem rachunku i gwarancji pffff... CYMY 0.28 nic nie było w stanie zmęczyć- jestem troche rozczarowany. Quote Link to post Share on other sites
Ziolko Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Odeślij na gware z adnotacją żeby m120 wstawili. Ja mam systemy i śmiga na stokowej batce aż miło. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 (edited) Juź do nich napisałem.Oprócz sprężyny chce dodatkowo wymienić dysze, łożyska, gumkę HU i głowice tłoka. jakieś sugestie czy coś jeszcze zrobić. Mimo, że ASG sie interesuje od lat, klękam bezbronny przed mnogością części zamiennych. Edited July 30, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Możesz wsadzić jeszcze prowadnice łożyskowaną. Quote Link to post Share on other sites
Wojtek96 Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Czy tą ładowarką co jest w zestawie da się naładować baterię 9,6 V ? (To ja Kamilg tylko pisze z kumpla konta) Quote Link to post Share on other sites
Ziolko Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Możesz wsadzić jeszcze prowadnice łożyskowaną. Ale tam już jest łożyskowana prowadnica. No chyba, że tylko krakman takową wstawia. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Krakman robi to od niedawna, w moim AKSU kupionym jakieś 3 mies temu była zamontowana zwykła plastikowa. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Da się. Quote Link to post Share on other sites
Ziolko Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Krakman robi to od niedawna, w moim AKSU kupionym jakieś 3 mies temu była zamontowana zwykła plastikowa. No chyba że tak. Ja swojego kupiłem niecały miesiąc temu. To by wszystko wyjaśniało. Ale może Gurek ma już łożyskowaną?? Jak tak to niema potrzeby wymieniać bo ta która jest, jest całkiem spoko :-P Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 (edited) Kupilem miesiac temu w gunfire. Czy jest lozyskowana- nie mam pojęcia??? Nie potrafię/nie chce rozkręcać GB (choć może pora się do tego zabrać). A propos- miejsce może nie to żeby pytać, ale czy jest tu któs z Łodzi, kto by sie podjął paprania w GB. ps jak zdjąć selektor ognia? Edited July 30, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Ten jakby pin trzymający selektor ognia to jest śruba. Musisz złapać główkę kombinerkami i odkręcić. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 (edited) Dzięki. Udało się. W sumie poszło zadziwiająco łatwo (rozkręcenie całej repliki). Co to tuningu zdecydowałem się wysłać do zbrojowni.com.pl, ale... Już chyba z 10 razy zmieniałem zdanie co wymienić (w sumiechce wydać 250 zł ). Na razie stanęło na: lufie, gumce, łożyskowanej prowadnicy, sprężynie i łozyskach (6 czy 7 mm?). Z przesyłką wyjdzie koło 250 zł (a miało pójść na druma :( Edited July 31, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Na razie stanęło na: lufie, gumce, łożyskowanej prowadnicy, sprężynie i łozyskach (6 czy 7 mm?). Z przesyłką wyjdzie koło 250 zł (a miało pójść na druma :( No dobry zestaw, jak to wymienisz będziesz miał aeg'a na lata i ładną kulturę pracy. A boyi'e mają łożyska 7mm. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Wczoraj rozebrałem GB AKSU na części pierwsze. Po 35 tysiącach kulek przemielonych w ciągu 7.5 miesiąca sytuacja wygląda następująco: ~tłok - leciutkie zużycie, praktycznie bez znaczenia ~sprężyna M110 apple (z customs.pl) - pęknięta w tłoku (karabinek strzelał ok) ~cylinder - lekko przybrudzony ~zębatki - praktycznie zero zużycia ~szkielet gearboxa - pęknięta ramka silnika na tylnej ściance z dołu. Pomimo tego strzela normalnie, przynajmniej po włożeniu w chwyt pistoletowy ~antireversal - niezużyty ~łożyska (ślizgowe stalowe) - w jednym otwór się "zelipsował". Wstawiłem wczoraj stockową sprężynę i plastikowe łożyska. Po wytarciu resztek brudnego smaru z GB przesmarowałem go i zmieniłem okablowanie na niskooporowe OFC 0.35mm. Na baterii 9.6V 1500 mAh Firefox wyciąga jakieś ~750 strz./min. Zasięg maksymalny to ok. 50 metrów, skuteczny na którym jestem w stanie trafić arkusz A3 z lunetką 1.5x to jakieś 30-35m. Wszystko to na stockowych częściach i lufie. Zobaczymy czy wytrzyma kolejne 35000 BB. Jak na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam, Lewar. Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 (edited) Nie ma takich ,niemniej jednak można sobie pomalować czarny odp. bejcą. Gotowe Edited August 3, 2008 by Baykos Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Ladnie wyszlo moze podasz jakies konkrety jakiej farby uzyles itd. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Humbroll ( farba modelarska), dwie warstwy, musiałem zmieszać farbę fioletową z czarną, w zasadzie można było dodać więcej czarnego pigmentu, lecz na domowe warunki to i tak jestem zadowolony :). Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Czy ktoś z was gotował w oleju drewniane okładziny? Jak to sie robi? jakiego oleju używać? :) Tak się zastanawiam czy olej (silnikowy) przypadkiem mi sie nie zapali w czasie gotowania ??? Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 W silniku dosyć ciepło jest.. ;) Menel gotował sklejkowe drewno z VFC. Przepalony olej silnikowy. Nic się nie rozeszło a efekt na prawde ładny. Tylko matka go z domu chciała wyrzucić, bo smierdziało przeokrutnie :P Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Dzięki. Spróbuje świeżego oleju, podgotuje go troche. Z samochodu chyba nie będę spuszczał hehehe :) ps. Eureka! Wezmę z kosiarki ;) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Witam. Mam zamiar kupić AKSU i wsadzić z niego gearbox do ak-74N (tej samej firmy). Wiem że do Gb z AKSU musze wsadzić cylinder typ "0" żeby śmigał w 74N na lufie 501mm. Stary od Ak-74N wsadze do AKSU (zmieniam springa na M90 żeby do CQB było :lol: ). Ale problem jest taki że na taiwanie piszą że te AKSU ma 400 FPS i naturalnie jak wsadze GB do ak-74N + cylinder typ "0" prędkosć powinna wzrosnąć powyżej tych 400 FPS :???: , boje się żeby nie było za dużo... Jak sądzicie o ile FPS będzie więcej? Chyba że te aksu na taiwanie nie mają tych 400 FPS to już taki problem nie będzie... Jeszcze jedno pytanko/prośba... Moglibyscie napisać tutaj ile wasze "maleństwa" mają FPS??? (Zmierzone...) Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted August 11, 2008 Author Report Share Posted August 11, 2008 (edited) Pierwsza seria (bez przerabianego/poprawionego GB -plastikowe lozyska, prowadnica sprezyny i jeszcze ze znalowymi niektórymi elementami body) na początku może i miała 400 fps, ale po pół roku (10 k kulek) zasięg spadł. Sprężyna pewnie się zbiła i teraz mam niecałe 370 (mierzone na chrono). Edited August 11, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 (edited) do usunięcia Edited August 11, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 (edited) Swojego czasu byla mowa o szynie z http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=873 Taki znalazłem komentarz do tej szyny: "1. It does NOT fit AKS-74U(Dboys, Unicorn...anything), because, the AKSU's rear sigth is simply in the way. The left support of the rail-see it in the picture-hasn't got enough space because of the rear sight of the gun" Proponowane wyjście: "you have to screw pff the rail and cut into the support part, after it you can put the rail back, but maybe there will be more works with it." Ale za takie wyjście - to ja dziekuje bardzo. Kazik- ty pisałeś , że pasuje. Widziałeś ją zamontowaną? Edited August 11, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 A ja zapytam o inną szynę- czy ta cymowska pasuje bezproblemowo? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=529 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts