sgt.Raptor Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Witam, Wysłałem ostatnio mojego PJ4 RIS na gwarancję z powodu małego zasięgu i mocy. Dodatkowo pisałem, że selektor wygląda jakby miał odpaść. Replika przyszła z gwarancji i ku mojemu zdziwieniu selektor odpadł po pierwszej zmianie z safe na semi. Mam nadzieje, że nie został zerwany gwint na selektorze (tym przełączniku, nie śrubie na której jest osadzony). Nie chcę odsyłać z powrotem na gwarancję, bo znowu będę 30 zł w plecy za wysyłkę i pewnie jakieś dwa tygodnie bez repliki. Krakman napisał, żebym sam rozkręcił body i dokręcił selektor. I tutaj jest prośba do Was. Czy ktoś mógłby mnie pokierować jak w ogóle zacząć rozkładać, żeby jak najprościej i jak najmniej rozkładając dojść do tego selektora i go dokręcić. Body mam od SRC. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 http://www.intrudershop.com/mmc/images/AR-...R-32(B)A4_L.jpg W powyższym linku masz to mniejwięcej pokazane, ale musisz to robić w odwrotnej lokejności i oczywiście nie do samego końca ;) Musisz tylko dodatkowo zdemontować kolbę. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Raptor Posted November 26, 2007 Author Report Share Posted November 26, 2007 To się chciałem spytać czy ta zaślepka z drugiej strony selektora ona normalnie powinna odejść czy trzeba rozkręcić całe body? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Ona jestwklejana. Trzeba ja wybić od środka... czymś ;) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Raptor Posted November 26, 2007 Author Report Share Posted November 26, 2007 Ehh. Jednak jest tak jak myślałem. Gwint jest zerwany. Temat uważam za zamknięty. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Jak masz zerwany gwint to albo Zalej kropelką i wkręć albo użyj takich wkręcików jak były zawsze w badziewnych plastikowych zabawkach. Powinny być nieco grubsze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts