Kosek Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 (edited) A więc poszukuje tłumika do takiego cudeńka http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...20Custom%20AEGs przy czym nie krótszego od 30 cm i z miejscem na dłuższą lufę...moglibyście doradzić najlepiej taki który można dostać w Polsce lub na WGC. Edited November 28, 2007 by Kosek Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 witam sam zakupilem sobie wlasnie Tłumik dźwięku 40x335 z wymiennym gwintem [KA] na machinegun.pl do tego precka 509 jestem w trakcie montowania tego na m4ris jak skoncze to podesle zdjecie. Z tego co wiem podobna konfiguracje ma OLO i sprawdza sie doskonale. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kosek Posted December 2, 2007 Author Report Share Posted December 2, 2007 Dzięki za info. Czekam na zdjęcia :) Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 (edited) Sorki za odkopanie ,ale czy może mi ktoś doradzić czy przy budowie tłumika samemu do M4 robiąc tłumik około 250 mm jeśli jego cześć około 100mm bedzie zachodzić na lufe a reszta poza nią to pozostale około 120 mm wystarczy do wytłumienia wystrzału wylatującej kulki czy to za mało Edited March 27, 2009 by mxsebek Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Gwarantuję Ci że "wystrzał wylatujaćej kulki" to wytłumi samo powietrze które jest do okoła standardowego tłumika płomienia. Quote Link to post Share on other sites
Side Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Powinno minimalnie wytłumic dźwięk powstały przy pracy repliki. Ale dźwięk i tak pochodzi z GB, więc cudów się nie spodziewaj. Miałem koło 16 cm "przestrzeni tłumiącej" i kompani z drużyny mówili, że z daleka minimalnie ciszej replikę słychac. Szczerze to nie wiem, czy to nie był czasem czynnik psychologiczny. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 A może tak panowie poczytają w temacie "wyciszenie replik" ?! Bądź co bądź jest tam sporo informacji zdecydowanie bardziej profesjonalnych niż podana przez SIDA. I JESZCZE RAZ NAPISZE. TŁUMIK NIE TŁUMI DŹWIĘKÓW GB! Quote Link to post Share on other sites
Side Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 (edited) A co, napisałem nieprawdę? Chłopak postawił pytanie jasno, odpowiedziałem. Nikt nie pisze nic o matach, innych wyciszaniach itd. Edited April 9, 2009 by Side Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Nie napisałeś nic źle ale mało... obiektywnie. Nie napisałeś jaki tłumik jaka średnica firma, a to wszystko wpływa na jakość wytłumienia. Quote Link to post Share on other sites
Side Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Nie napisałeś nic źle ale mało... obiektywnie. Nie napisałeś jaki tłumik jaka średnica firma, a to wszystko wpływa na jakość wytłumienia. Masz rację.Długośc: 250 mm, z czego 11 cm zajmowała lufa. Średnica: 40 mm Wyprodukowane przez Silesia Factory. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Ok dzięki za odpowiedzi ,tłumik zrobiłem ,dopisze że próbowałem z róznymi wytłumieniami i moje spostrzezenia sa takie 1. komory z pianki do ocieplania rur ,dzwięk stojac około 20m przed strzelcem jakby trochę stłumiony (próba z szybkim założeniem i zdjeciem tlumika) ale cudów nie było 2.wytłumienie z gąbki efekt podobny ,ale jak sie spodziewalem szału nie było Tak jak wspomnieli przedmówcy gearbox chałasuje ,a z tym walczyć raczej ciężko Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Da się, uwierz że się da... A spróbuj połączyć oba materiały, porób komory różnej wielkości i naprzemiennie różne materiały. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts