ublizzard Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Witam, Mogę sobie niedrogo kupić stockową lufę od CA M15 Carbine (0,8 mm). Zastanawiam się tylko czy to ma sens, czy lufa montowana w Well R6 jest gorszej jakości od tej z CA? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 (edited) ale zadałeś pytanie :roll: Well to chińczyk,a repliki CA są lepiej wykonane,a poza tym 6,08 to pół precka,więc skupienie i zasięg się zwiększy jak ją wstawisz. Edited December 1, 2007 by DyingFetus Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 6,08 to pół precka Następny półćwierć-matematyk się znalazł.........nie ma czegoś takiego jak półprecka! Albo lufa jest precyzyjna albo nie. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 powinienem napisać "pół precka",tak się mówi potocznie.I nie obrażaj! a w ogóle to nie ma nic wspólnego z tematem! Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 Lepsza jest ta z ca,tym bardziej ,że kosztuje ,używka,koło 20 zł... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 powinienem napisać "pół precka",tak się mówi potocznie.I nie obrażaj! a w ogóle to nie ma nic wspólnego z tematem! 1. Nie ma czegoś takiego jak półprecka niezależnie jak byś to napisał. I nigdzie potocznie się tak nie mówi. 2. Chyba nie widziałeś nigdy jak ktoś kogoś obraża.........ale jeśli Cię uraziłem to przepraszam, nie miałem tego na celu. 3. Poprawianie błędów popełnionych przez kogoś zawsze jest dobre nawet jeśli jest offtopem. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 spoko,nie było problemu.Tylko w opisach na stronkach sklepów tak jest napisane,że to są pół precki. :roll: Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Jeśli porównasz "pół precke CA" z np. "nieprecyzyjną" lufą TM 6.12 to może się okazać że nie ma praktycznie różnicy, a nawet CA czasami jest mniej celne. Więc sądze, że nie ma sie co podniecać na pół precki... bo tak na dobrą sprawe to one nic nie dają. Fakt CA lufa jest lepsza od Wella, ale nie przewyższa poziomem reszty. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Tylko w opisach na stronkach sklepów tak jest napisane,że to są pół precki. :roll: O wyrobie czekoladopodobnym też powiesz że to pół-czekolada?? To się nazywa chwyt marketingowy na tych co się nie znają. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 to się dałem złapać na ten chwyt :-F Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Nie Ty jeden, nie pierwszy i nie ostatni. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Oby ostatni;) Sam mam na stanie lufe z P&J stocka. Wg definicji niektórych "półprecka" bo lepsza niż z twojej repliki. Chętni jakoś nie walą drzwiami i oknami;) Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 lufa P&J jako pół precka? :wink: Lufa pół precyzyjna jest terminologią sprzedawców replik, gdzie nazywają tak lufy w przedziale 6.09-6,05. Ot taka filozofia. Można to nazwać jako wyrażenie żargonowe, i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts