Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Sprężyna w M4 G&P

Recommended Posts

Lufę bierz Systemy (no chyba, że KM), 509mm robi różnicę.

1. Da zasięg. będzie ok. 470 fps, a to już coś.

2. Dobrze zamontowany i uszczelniony (ja to robię silikonem sanitarnym+na to taśma teflonowa) zespół lufy-komory-gumki powinien dać nienaganną celność.

3. Uciągnie. U mnie mały Intelect 1400 ciągał nawet 480 fps na singlu. Tylko mając ITU Guardera dobre pół pacierza trwało naciąganie:)

4. Mówi się, że zestawy DF są ok, ale metalowa głowica tłoka trochę "boli". A nie myślałeś o samym komplecie cichej głowicy tłoka i cylindra Systemy (nie BU)? Po co dopłacać za nowy cylinder, któremu w G&P nic nie dolega? Zainwestuj lepiej w tytanowozębny tłok DF.

5. To będzie zdecydowanie najsłabszy punkt. Ja bym wymienił na STU Systemy:)

6. Zamiast silnika kup zębatki:)

M4A1 G&P mają typ 0.

Wszystkie zębatki stockowe: ICS, G&P, czy też CA uciągną M130. Jak długo? To już loteria. Dla własnego komfortu psychicznego ja bym wymienił:)

Jak dobrze złożysz bebechy i dobrze spodkładkujesz zębatki, tytanowe ząbki będą pracowały jak ta lala całe wieki.

• 5 months later...

M130 do stokowych zębatek G&P ?

to była myśl, która przyświecała temu jakże dawno założonemu topikowi bez końca ;)

Odpowiedź brzmi:

M120

A dlaczego nie M130 ?

Sam próbowałem, inni też próbowali i jeśli sam spróbujesz to zrozumiesz - M130 na tym przełożeniu to zbyt duży wysiłek dla silnika, batki, styków (MOSFET ? - nie uciągnie, wiem bo już ich trochę zamontowałem), a ogólnie brak komfortu psychicznego.

Tłok (u mnie biały POM) przeżyje - ja go nie oszczędzam, a ma pół roku (M130 oczywiście - ale nie na zębach G&P ;) )

A pozostałe części są w WGC Custom ze stali (nawet dysza była metalowa) i aż żal Bore-UP wkładać ;)

Tak więc posiadaczu jakże fajnego G&P - pozostań przy M120 i jakimś borku, bo powyżej tego i tak będziesz musiał wpakować to samo co pod M150 ;)

Komora HU naprawdę jest krzywa i niefajna !

Chcesz preckę, to pomyśl o całym HU (ja mam Guardera z tworzywa +lufka Systemy 509 i jest celna jak diabli )

(pamiętaj, że komora nie ma być uszczelniona - ona ma być prosta i dokładnie wykonana, bo szczelna to ma być dysza)

Tak więc podsumowując:

-zmienić trzeba właśnie zębatki

-lufę powinno się zmienić

-HU też powinno się zmienić

Edited by Jackall37
  • 3 weeks later...