Bartek88 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Witam. Wczoraj byłem na krótkim (około 2 godzinnym) spotkaniu w lesie, było około 3 stopni C. Nagle podczas strzelania było słychać ślizganie się zębatek i nic więcej. Słyszałem że to może być spowodowane temperaturą ale problem nie znikną. Replika ma około 6 miesięcy i przebiegu około 3tys. kulek. Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 co to znaczy ,że zębatki się "ślizgały"? kulki były podawane do komory? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Zębatki raczej nie tyle ślizgały sie co sie rozpadły. Innego przetłumaczenia terminu "ślizganie zebatek" na Polski nie widze. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Może sie śruba silnikowa rozregulowała i silnik haratał zębami to zębatce ale jej nie ruszył?? Możesz spróbować trochę ją dokręcić! Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Albo tlok zgubil zeby. :roll: Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Hegemon, czy uważasz że źle wyregulowany silnik będzie brzmiał jak ślizganie ? Coś mu sie zjechało tylko nie wiadomo co. Na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
Bartek88 Posted December 5, 2007 Author Report Share Posted December 5, 2007 (edited) Silnik pracuje jednak nie dochodzi do naciągnięcia sprężyny, słychać tylko nieprzyjemne zgrzyty :???: . Wysyłam replikę na gwarancję i się okaże co sie stało. Regulować silnik próbowałem ale to nie to. Edited December 5, 2007 by Bartek88 Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 nieprzyjemne zgrzyty - ślizganie zębatek.... Quote Link to post Share on other sites
mate_ogr Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 nieprzyjemne zgrzyty, ślizganie zębatek, zmielone zębatki? Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Stawiam na zmielone zębatki!!!! Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Mistrzowie dedukcji. Tak to będą zmielone zębatki. Na gwarancje z repliką. Quote Link to post Share on other sites
Bartek88 Posted December 12, 2007 Author Report Share Posted December 12, 2007 Stwierdzili że "spadł styk z silnika" i nie podlega to gwarancji. Jak to ewentualnie naprawić? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 przylutuj lub wytnij małą blaszkę z miedzi lub innego przewidnika i odpowiednio przykręć Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Jak na mój rozum to jeśli spadłby styk z silnika to silnik nie miałby zasilania i nie kręciłby się. A z relacji Bartka88 wynika, że silnik się kręci....coś mi nie pasuje, ale mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 no wlaśnie,nie pomyślałem.Jak by spadł styk ze silnika to wcale by prąd nie płynał,więc nie byłoby ŻADNEJ reakcji.może chcą Cię spławić?? bo jak sądzę replikę masz z gunfire,a ten sklep nie cieszy się zbyt dobrymi komentarzami airsoftowców. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 poprostu Cię wrobili, ten sklep ma hukowy serwis i ja Ci się coś zepsuje to licz tylko na siebie. To na pewno zmielone koła zębate ewentualnie zjechana zębatka Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Bartek wyciągnij silnik, podłącz batke i sprawdź na sucho czy się kręci, potem zamontuj go z powrotem, podłącz batke, ponownie spróbuj strzelić i usłyszeć zgrzyt, a następnie z czystym sumieniem pisz do sklepu że odsyłasz replikę na ich koszt kurierem, ponieważ zjechały się zębatki. A to przy gwarancji podlega wymianie. Quote Link to post Share on other sites
Bartek88 Posted December 14, 2007 Author Report Share Posted December 14, 2007 Powiedzieli że to naprawią za darmo i odeślą, już wysłali zobaczymy co do mnie wróci. Też sie zdziwiłem że to styki, jakoś sie to nie trzyma kupy. Jak odeślą bez zmian to będę kombinował dalej, spławić się nie dam jakby co. Dzięki wszystkim za wasze opinie i podpowiedzi, są dla mnie naprawde pomocne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts