maxavelli Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Chodzi dokladnie o ten produkt : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2801 Ma ktos zdjecia jak nosic na tym replike? Czy to jest popularne zawieszenie typu bungee o ktorym tyle sie slyszy (tj. czy tasma jest elastyczna)? Konkretnie chodzi mi o M15A4 CA - jesli mialbym ja podpiac tym haczykiem do kolby to po prostu na moje oko nie ma tam az tak szerokiego otworu zeby haczyk sie zmiescil. Googlalem, znalazlem informacje ze jest to standardowy sling do CIRASa, znalazlem tez zdjecie w ASGShopie dotyczace CIRASa Guardera : Nie ma jednak wyraznie pokazanego punktu w ktorym sling laczy sie z bronia. Poza tym jest to jakies G36, a tu w koncu chodzi o eMke (CIRAS to w koncu sprzet US). Jakies sugestie? Foty? Bede wdzieczny... P.S. Uprzedzam dowcipne komentarze - wiem ze sling montuje sie Z PRZODU ;-)... Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Czy to jest popularne zawieszenie typu bungee o ktorym tyle sie slyszy (tj. czy tasma jest elastyczna)? Nie to nie jest "bungee".Konkretnie chodzi mi o M15A4 CA - jesli mialbym ja podpiac tym haczykiem do kolby to po prostu na moje oko nie ma tam az tak szerokiego otworu zeby haczyk sie zmiescil.Jeżeli dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź to będziesz potrzebował TĘ CZĘŚĆ ażeby zaczepić "haczyk". Podejrzewam że wiesz gdzie to zamontować. :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Ewentualnie zamiast haczyka może być taśma z klamerką - żeby ją zamocować potrzebowałbyś wtedy podobnej części, ale z podłużnym uchem. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 10, 2007 Author Report Share Posted December 10, 2007 OK, wszystko zrozumialem. Pytanie ostatnie - czy do montazu tego "uszka" konieczne jest zdemontowanie zerdzi kolby? Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Tak trzeba, po prostu wymieniasz stare na nowe :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Jeżeli dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź to będziesz potrzebował TĘ CZĘŚĆ ażeby zaczepić "haczyk". Podejrzewam że wiesz gdzie to zamontować.E, przesadzasz. Ja użyłem paracordu :)Ale faktycznie podpinanie broni za sam tył kolby byłoby niewygodne. Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 E, przesadzasz. :) Ja użyłem paracordu icon_smile.gifAle faktycznie podpinanie broni za sam tył kolby byłoby niewygodne. E, przesadzasz. :) Przecież niektórzy operatorzy SF i nie tylko właśnie tak noszą. Przewlekają paracord przez kolbę, zapinają o karabinczyk (lub w inny sposób) na wysokości ramion w ten sposób broń wisi im pod pachą. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Ale faktycznie podpinanie broni za sam tył kolby byłoby niewygodne. Zależy ;) Ja mam prowizorycznie tak przy emce: ZDJĘCIE Zrobiłem to z parcianego paska który odprułem bodajże od torby od pegazki. Miałem tego używać max tydzień zanim nie kupie zawieszenia bungee. Teraz używam tego z 3-4 miesiące i jakoś mi to pasuje. Zarówno jak mam rozłożoną kolbę jak i złożoną mogę swobodnie manewrować "bronią". Jak nie strzelam - składam kolbę, a replika spokojnie wisi sobie nie obijając mi się o nogi. Sorki za OT ale może komuś się przyda taki pomysł. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 Ja wychodzę z założenia, że pas 1-punktowy jest do CQB/DA. A w takich sytuacjach wolę mieć broń wyżej. Przetestowałem kilka ustawień, powyższy również, i mi nie pasują. Broń na krótkiej taśmie, tak, że kolba praktycznie opiera się o pachę jest najpraktyczniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts