wassabi Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Witam, używał ktoś tych butów? Chciałbym wiedzieć czy są wytrzymałe, nie przemakają i czy jest w nich ciepło i czy nie przemakają. Chciałbym je kupić ale zastanawiam się jeszcze czy nie kupić zwykłych desantów. Szukałem na forum wiadomości o nich ale nic nie znalazłem albo źle szukałem. Link: http://www.military.pl/?prod=225&cat=98 Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Witam Używam butów Wojasa z tej serii od jakichś 12 lat. Buty, które kupiłem siedem lat temu są ciągle w dobrym stanie i używam ich na strzelanki. Chodziłem w nich także zimą i po górach (sporadycznie). Teraz kupiłem kolejne Wojasy na zimę. Buty polecam za tą cenę. Są bardzo wygodne po rozchodzeniu. Regularnie pastowane nie przemakają. Minusem jest twarda podeszwa, która "stuka" na twardych nawierzchniach typu asfalt. Drugi minus to to, że mi po jakichś 4 latach używania zaczeła pękać podeszwa prawego buta i to w dwóch parach! Może to moja stopa... Ogólnie polecam ale zaznaczam, że nie sprawdzałem tak naprawdę żadnych innych butów o podobnym przeznaczeniu ;) Tak mi Wojasy podpasowały Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted December 12, 2007 Author Report Share Posted December 12, 2007 Drugi minus to to, że mi po jakichś 4 latach używania zaczeła pękać podeszwa prawego buta i to w dwóch parach! Może to moja stopa... Po 4 latach ma jednak prawo, i raczej to nie minus :). Podeszwa która stuka to moim zdaniem także nie jest minus. Ktoś może dopisać coś jeszcze? Dzięki zolzemon. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 czy te buty są wygodniejsze niż desantówki? bo w desantówkach bez skarpety grubej na dwa palce się nie obejdzie, ale mimo wszystko w grubych skarpetach desatnówki są całkiem ciepłe i wygodne ale jak się mają do wojasów? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts