Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Czy delta ring CA pasuje do body G&P?

Recommended Posts

Siemka!

Dokładnie jak w temacie:

zamierzam zakupić body G&P jako, że moje CA jest juz wiecej niż dwuczęściowe :-F .

Nie wiem tylko czy delta ring CA nakręci się bez problemów na body G&P.

Jeśli ktoś może podpowiedzieć to będę wdzięczny bo nie wiem czy muszę też kupować delta ringa.

Z góry dzięki za pomoc.

• 2 weeks later...

Właśnie!

mam podobny problem, chciałbym zamontować delta ring od PJ do body GP i nie wiem czy sie da (swoją drogą jak tego delta ring stockowego z GP odkrecic - czym - jest tak mocno nakręcony że próbowałem go odkręcić wręcz nadludzką siłą i nie poszedl tylko narzędzie jezdzi po zębach.....czy są jakieś specjalne nażędzia oprócz żabki :D - ni cholere nie moge :???: )

Czy ogólnie delta ringi różnych producentów (czy spotkaliście sie z takimi) są innych rozmiarów np gwintu ? - chodzi o kompatybilność

Czy np jest ustalona wielkość dla wszystkich emek/producentów ?

I czy są wszystkie delta ringi są 'wtąsamąstroneskrętne' ? :lol:

czekam na szybką odpowiedz

pozdrawiam!

• 2 months later...

Witam,

też planuję zakup body G&P i mam pytanie, ponieważ na stronie wgcshop rekomendują do tego body delta ring set G&P. Na stronie asgshopu na przykład nic na ten temat nie piszą.

Czy ten zestaw jest potrzebny? Kosztuje 27$, a jeżeli da się bez niego przeżyć to zaoszczędziłbym na coś innego. :)

Pozdrawiam i w razie możliwości proszę o szybką odpowiedź

• 1 month later...
A P&J jakoś pasuje na body CA.

delta ring PJ pasuje do body GP (sprawdzone)

=> stad wynika że delta ring CA pasuje na GP

=> stad wynika ze delta ring GP pasuje na CA (delta GP ma 'niski profil' wiec mogą być problemy z zakladaniem np innej firmy RISa bądz tez zwyklego front gripa na delte GP)

=> stad wynika ze srednica gwintu delta ringow jest ogolnie taka sama dla wiekszosci lub/i wszystkich firm...

@Antol - brat kupował konwersje RIS od PJta (do GP) bo tania :D i podpierniczyl szyny RIS + delta ring (RISa PJ nie mogliśmy dopasować do delty GP wiec potrzebny był PJtowski delta ring)

troche nagmatwane ale wiadomo że pasuje ;-)

pozdro

• 5 years later...

Wiem że czteroletni odkop, ale wolę to niż zakładać nowy temat.

czy przez te 4 lata komuś udało się nakręcić na body G&P delta ring jakiejś innej niż G&P firmy?

Ktoś wie czy coś innego pasuje?

Aha, fajnie by było jeżeli powiedzielibyście ewentualnie jak wygląda w takich przypadkach zgranie tego z RISami (BOYI)

Edited by Foxtrot29