Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z silnikiem M16 P&J II gen

Recommended Posts

Witam, od dłuższego czasu mam problem z silnikiem w mojej eMce. Nie wiem dlaczego ale ma wachania nastroju jak "stara baba" raz silnik zaskoczy raz nie. Sprawdzałem styki i kable wszystko ok - zresztą słychać charakterystyczne cyknięcie silnika czyli wydaje mi się, że prąd przepływa[bezpieczniki też wymieniałem]. Regulowałem śrubę na wszystkie możliwe sposoby dalej nic czasami słychać tarcie zębatek czyli silnik za mało lub za bardzo dokręcony. Oddawałem go 2 razy do krakmana, miałem spokój na jakiś miesiąc po czym sytuacja sie powtarza.

Nie mam już pojęcia o co chodzi, nie wydaje mi się, że zębatki zostały zmielone bo wtedy w ogóle karabinek by nie strzelał. :poddanie:

Z góry dzięki za pomoc.

napewno cos z gb lub (hop ?)

Pisz po polsku, i nie pisz bzdur. Radze poczytać i nauczyć się najpierw jak aeg działa, HOP-UP ma w tym wypadku nic do gadania.

Yodasan mam do Ciebie takie pytanie:

Czy silnik chodzi w ten sposób, że pracuje a po pewnym czasie przestaje, ale po dokręceniu śrubą regulującą położenie silnika znowu zaczyna działać?

Ostatnimi czasy w ogóle nie chce sie wyregulować, sprawdzałem na sucho czyli wyjąłem silnik i działa elegancko, ale wcześniej tak przez pewien czas działał, potem się rozregulowywał i znowu musiałem bawić się imbusem aby wybrać odpowiednie położenie, zazwyczaj w czasie walk...

Edited by YodaSan

Ostatnimi czasy w ogóle nie chce sie wyregulować, sprawdzałem na sucho czyli wyjąłem silnik i działa elegancko, ale wcześniej tak przez pewien czas działał, potem się rozregulowywał i znowu musiałem bawić się imbusem aby wybrać odpowiednie położenie, zazwyczaj w czasie walk...

To zrób tak. Spróbuj go wyregulować(nie wyciągaj imbusa ze śrubki jak będziesz regulował) i dojdź do najbardziej optymalnego ustawienia, wyciągnij imbus, weź lakier do paznokci i przejedz nim z dwa razy po śrubce. Poczekaj aż wyschnie i po problemie.

• 1 month later...

Winowajca zdefiniowany - silnik, po długiej przerwie zdałem sobie sprawę, że nie ma on siły naciągnąć sprężyn to chyba wina szczotek bo na tej głowicy którą szczotki dotykają i która nakręca cały mechanizm powstał czarny osad ( chyba w skutek spalenia ).