TROOPER JA Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Witam, czyta kamizelka, to oryginał używany w armii brytyjskiej? Czy można do niej zamontować atrapy wkładów balistycznych? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 (edited) Tak. Tak (samodzielnie wykonane). Edited December 21, 2007 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 http://images20.fotosik.pl/223/8cb18f124265b88emed.jpg Tak wygląda wkład. Atrapę można z karimaty zrobić. Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Witam, czy ta kamizelka... Kamizelka nazywa się MK Body Armour i jest jna wyposażeniu armii brytyjskiej - link . Gdybyś czytał forum royalmarines.pl pewnie nie zadawałbyś takich pytań. :D - link Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted December 21, 2007 Author Report Share Posted December 21, 2007 Kamizelka nazywa się MK Body Armour i jest jna wyposażeniu armii brytyjskiej - link . Ta z alledrogo ma 2 kieszenie, a ta z Twojego linka jedną. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Nie ma różnicy. Są z dwiema, z jedną, bez. Zależy od roku, producenta i cholera wie co jeszcze. A może diabli wiedzą. Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Ta z alledrogo ma 2 kieszenie, a ta z Twojego linka jedną. Ta "Twoja" też ma dwie, z tym że druga jest na plecach... Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted December 22, 2007 Author Report Share Posted December 22, 2007 Ostatnie moje pytanie, czy ta kamizelka jest "made id home"? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 Jest kontraktowa. Mam dość. Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted January 3, 2008 Author Report Share Posted January 3, 2008 Mam jeszcze jedno pytanie, po co jest ten pasek zwisający na środku, z tyłu. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/533128ce124bd6b5.html Quote Link to post Share on other sites
leander Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Jest to pasek służący do przypięcia od tyłu PLCE- oporządzenia brytyjskiego opartego na pasie. A informacja o tym jest na forum w co najmniej 2 miejscach. Polecam przeczytać wątek "Brytyjski DPM", oraz forum wskazane przez Doktorre. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts