W.Zajcev Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 (edited) Dzisiaj na pierwszej strzelance mój AEG(G36c JG) przestał strzelać :???: Na początku strzelał normalnie później tylko było słychać jak silnik ledwo ciągnie. Pomyślałem że aku padł ale po kilku godzinnym ładowaniu dalej nie działa AEG. Słychać tylko wolno chodzący silnik :roll: Co może być? Tłok sie zaciął? Thx za wszystkie odpowiedzi Edited December 22, 2007 by W.Zajcev Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 raczej akumulator jest badziewny,sprawdź czy strzela na innym "niestokowym" akumulatorze lub wyślij na gwarancje Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 Jak silnik chudzi cicho, to może zębatki poszły, ale pierw sprawdź na innej baterii, jak to nie pomoże to wysyłaj na gwarancje!!! Quote Link to post Share on other sites
makkak Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Ja miałem ten sam problem z moim G36C z JG. Też myślałem że to akumulator bo najpierw spadł drastycznie ROF (tak jakby bateria miała zaraz wyzionąć ducha) a potem było tylko słychać ciche rzęzienie silnika (pracował ale nie było słychać zgrzytu o zębatki za to cholernie szybko sie grzał). Wysłałem do Krakmana i okazało się, że poszła zębatka osi silnika. Quote Link to post Share on other sites
king_nothing Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 W mojej Gietce (JG) po wystrzeleniu ok 1000 kulek coś zaczęło "zgrzytać". :( Tłok nie jest cofnięty, a przy naciśnięciu spustu AEG zaczyna dość głośno "zgrzytać" "w rączce"... :???: Co to może być? Czy to wina tłoka czy może zębatki poszły? Proszę o pomoc... Quote Link to post Share on other sites
Morda Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Być może niedokręcony silnik, spróbuj dokręcić go śrubką regulacji która znajduje się na spodzie chwytu. Jeśli regulacja nie wpłynie na pracę mechanizmu to prawdopodobnie masz uszkodzoną którąś zębatkę. Pozdrawiam Edited March 18, 2008 by Morda Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Prawdopodobnie tlok sie zacial w tylnej pozycji, nie masz co sie bawic, wysylaj na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
king_nothing Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Dzięki wielkie za pomoc... Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted March 24, 2008 Author Report Share Posted March 24, 2008 Mi silnik padło krakmani wymienili. Tylko że u mnie później już replika w ogóle nie wydawała dzwięków. Quote Link to post Share on other sites
Timonek Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Mam to samo :roll: , jakie zębatki polecacie. (w przystępnej cenie).?? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Poszukaj stockowych CA na allegro, komplet można dostać tanio na allegro, ostatnio były. Nic droższego się nie opłaca w to pakować. Quote Link to post Share on other sites
suchy1992 Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 (edited) Nie chcę zakładać nowego tematu z tak błachego problemu więc na wstępie przepraszam, że piszę w tym temacie. A mianowiće mam problem z magazynkiem typu Hi Cap do G36 który dostałem wraz z repliką (G608-2 [G36K]) W trakcie strzelanki, podczas podkręcania usłyszałem dziwny dźwięk, taki jakbym z podkręconego maga wysypał kulki przez wciśnięcie tego małego guziczka. Od tamtej pory mag nie podaje. Na pewno wina magazynka, ponieważ na innym strzela. Gdy rozkręciłem maga w tej prowadnicy były kulki, wysypałem je i myślałem, że to pomoże lecz dalej nie podaje. Teraz kręce tą ząbatką pod magiem i kręcę, a kulki i tak stoją w miejscu. Jeśli możecie to powiedzcie mi co się najczęściej psuje w magach i co może mojemu dolegać. Niestety nie dałem rady rozczepić maga na pół gdyż coś mocno trzymało tam przy zębatkach, a śrubki żadnej nie widać. Mogę to szarpnąć mocniej? Nie chciałem połamać :) Pozdrawiam i dzięki wielkie za pomoc. Dodatkowo dodam fotkę: Edited January 6, 2009 by suchy1992 Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Jeżeli wykręciłeś wszystkie śrubki i wyjąłeś blaszane kółeczko trzymające pokrętło w swoim miejscu, możesz rozkładać. Sprawdź, może brakuje Ci jakiejś części - tak najprawdopodobniej. Daj fotkę wszystkich części z hicapa, które masz, będziemy wiedzieć czego Ci brakuje i gdzie szukać zamiennika. Quote Link to post Share on other sites
suchy1992 Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) Wykręciłem wszystkie śrubki, ale blaszanego kółeczka nie dałem rady ruszyć. Po godzinnej męczarni naprawiłem maga. Zeskoczyła końcówka tej kulistej sprężyny dzięki której możemy podkręcać maga tylko w jedną stronę. Ta końcówka nie wiem do czego służyła, ale na niej była zamocowana taka czarna gumka (być może zapobiegała cofaniu się podkręconych kulek). Mniejsza o to, ważne, że magazynek działa. Dzięki. Edited January 11, 2009 by suchy1992 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts