Guest Olek094 Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 Witam . Bardzo interesuje sie 2 wojną światową , i szukałem fajnego pistoletu z tamtego okresu. Znalazłem to : http://www.gunfire.pl/product-yid-11521900...auser-M712.html . Co o nim sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
szczurek soldier Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 To nie ma jeszcze nawet ustalonej ceny, a z resztą nie wygląda na dobrze wykonaną replikę. Lepiej wez to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1194 Dobra, sprawdzona firma, i dobra, sprawdzona replika. :-o ;-) Quote Link to post Share on other sites
Guest Olek094 Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 (edited) Niedawno była cena 55 zł. Dlaczego według Ciebie nie jest to dobrze wykonana replika??? pozatym tamta którą ty podajesz jest z ABS cała. Edited December 23, 2007 by Olek094 Quote Link to post Share on other sites
Guest Olek094 Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Niedawno była cena 55 zł. Dlaczego według Ciebie nie jest to dobrze wykonana replika??? pozatym tamta którą ty podajesz jest z ABS cała. Dostałem tego Mausera , i musze powiedzieć że jest bardzo fajny i dobrze sie sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 (edited) Napisz za pół roku jak się sprawuje, bo teraz to sobie tak możesz pisać... Edited December 25, 2007 by militarius5 Quote Link to post Share on other sites
Mark99 Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Jaki to zasięg ma chociaż? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Temat odgrzewam, gdyż zaszły pewne okoliczności. Przed Świętami pozwoliłem sobie na licytację na dobrze znanym wszystkim Alle... i wygrałem właśnie tego Mausera rodem ze znanej i cenionej firmy Cyma. Nie wiem, czy zdecydowałbym się na zakup, ale skoro aukcja się powiodła, to czemu nie. Kilka słów ode mnie dotyczących repliki Mausera M712 "Schnellfeuer". Replika zapakowana jest standardowo dla Cymy w styropianową wytłoczkę z kartonowym wieczkiem. Na nim, na czarnym tle widok Mausera M712 (niestety nie takiego jak w środku), informacja krzaczkami i po angielsku o parametrach repliki. Całość sprawia estetyczne wrażenie. Uzupełnieniem są naklejki sprzedawcy w języku polskim. Po otwarciu znajdujemy w środku przedmiot tej recenzji z długim magazynkiem i paczuszkę żółtych kulek, które zwyczajowo airsoftowcy wyrzucają do kosza, lub przeznaczają na wypełnienie granatów, min i innych niespodzianek. Sama replika dość dobrze oddaje kształt M712 "Schnellfeuer". Niestety dziwny podział korpusu wymuszony sposobem przeładowywania psuje wrażenie. Drewnopodobne okładziny z większej odległości niż 1m wyglądają nadzwyczaj dobrze. Niestety szpecące wkręty montażowe po prawej stronie skutecznie psują efekt ładnej, czarnej farby. Nie wiem jeszcze, jak się będzie zachowywała, bo Mausera mam dopiero od popołudnia, a i nie dowiem się pewnie, bo będzie obiektem moich pastwień waloryzacyjnych. Po lewej stronie mamy atrapę selektora ognia - odlany razem ze szkieletem. Największym nieporozumieniem jest dla mnie szczerbina z suwakiem wykonane jako jedna całość, na dodatek to odlew cienkościenny pusty od spodu. Poza tym nie jest umocowana, więc przy każdym ruchu ręki lata jak "żyd po pustym sklepie". Jeszcze jeden element doprowadza mnie do rozpaczy - osłona sprężyny powrotnej, której w oryginale nie ma, bo w tym miejscu jest wyrzutnik łusek. Wnętrze wykonane jest też (chyba w całości) z cynalu. Przynajmniej cylinder jest taki. Lufa wewnętrzna aluminiowa, kończy się ok 10 mm od końca lufy zewnętrznej (ta ma imitację gwintu). Eksploatacja. Nie wiele mogę napisać, bo oddałem tylko kilka strzałów. Z 10 metrów trafiłem w 20 cm klosz zewnętrznego oświetlenia a strzały "na dystans" wykazały donośność ok 20 m. Tyle opisu. Czas na zdjęcia. Nie będę ich podpisywał, każdy wie, o co chodzi. Zwróćcie jedynie Waszmościowie uwagę na listwę szczerbiny od spodu. O ile z zewnątrz wygląda całkiem ładnie (z wyjątkiem odwróconego "1000" - w takiej pozycji nie widziałem), to od spodu... Czas na zdjęcia. С новым годам! Александр Федотов Quote Link to post Share on other sites
Noobian Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Witam, jako, że jestem tutaj nowy wypadałoby się przywitać, co z resztą czynię;) Szukam dla siebie pierwszej repliki, a jedną z pozycji na liście modeli jest właśnie ten Mauser. Zatem odgrzewam temat i pytam, jak się sprawuje ten wynalazek? Od ostatnich wypowiedzi minęło sporo czasu, a sprawozdania z eksploatacji nie widać.. Quote Link to post Share on other sites
sinjids Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 To było takie coś? http://www.gunsport.pl/product-pol-201-Pis...FULL-METAL.html Bo też kocham IIWŚ i gdy MP40, które sobie upatrzyłem okazało się odpustowym badziewiem zainteresował mnie ten Mauser. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts