snajperwood Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Witam, jak w temacie, jaki polecacie gaz i kulki do tej repliki ? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 zwykły green gaz :) i 0,23g lub 0,25 ..takie tematy to raczej do działu: "jestem zielony" Quote Link to post Share on other sites
snajperwood Posted December 25, 2007 Author Report Share Posted December 25, 2007 :) masz racjie, sorry za post, i dzieki za pomoc :D pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nam_Era Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 0.25 - Ultrair G, przynajmniej w KSC nie ma przymusu na ten HFCa.... gas :D Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 (edited) A ja się podłączę do tematu mianowicie czy do tego Glocka http://taiwangun.com/?str=product&prId=725 dobrze dobrałem: Kulki = http://taiwangun.com/?str=product&prId=842 Gaz = http://taiwangun.com/?str=product&prId=26 Pytam iż ten glock z tematu mam metalowy zamek i podejrzewam że jednak jest jakaś różnica. A kolega wyżej napisał kulki 0,23 albo 0,25 więc nie wiem czy dobrze wybrałem. 0,25 powinny celniej lecieć z tego co wiem bo są cięższe. Edited January 7, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 zamek nie ma znaczenia ja do swojego glocka używam 0,2g i lata świetnie nie zbacza, nie podrywa itp i zasięg większy strzelałem i z 0,25 i z 0,2 i prawie nie ma różnicy tylko tyle ze spada zasięg przy 0,25 a gaz wybrałeś dobry a kulki to możesz kupić 1000 takich i 1000 takich, i sprawdzić co Ci bardziej pasuje pozdro Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Dzięki za pomoc. :) Może mi ktoś powiedzieć jak działa ten Glock 17 w zimie? Czytałem tu na forum że podobno bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Więc dobrze czytałeś gratuluje czytania ze zrozumieniem, niestety jest to rzadka umiejętność na wmasg xD ja strzelałem przy 2 stopniach i nie syfonował wiadomo trochę mniejszy zasięg i HU na nowo trzeba regulować ale poza tym ok pozdro Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Thx. :D A możesz mi tylko jedno jeszcze powiedzieć co należy zrobić jak pistol zasyfonuje? I czy repliką na GG nie przeszkadza woda? Chyba raczej nie ale wole spytać. :P Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 jak zasyfonuje (np zimą) to należy ogrzać magazynek i potem napełnić z powrotem gazem ogrzewać możesz jak chcesz, podobno dobry sposób włożyć sobie w majtki ale ja nie testowałem bo jak mówiłem nie musiałem xD co do wody jeżeli chodzi Ci o deszcz to raczej nie przeszkadza a jeżeli chcesz sobie popływać w jeziorku z klockiem to nie wiem ale patrząc na zasadę działania raczej nie powinno to mieć większego wpływu jedynie potem może coś rdzewieć, ale wątpie ale jak tylko strzelasz na deszczu i nie masz zamiaru z nim pływać to powinno być ok xD pozdro Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Właśnie miałem na myśli "kąpiel" guna czyli wpadnięcie do wody itp. Bo AEG testowałem osobiście. :D Dzięki za pomoc. ;P Quote Link to post Share on other sites
snajperwood Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 Panowie a możecie mi powiedzieć, co ile smarujecie glocka ?, i jak podkręcić hopup ?,tak ps czasem mam problem z zamkiem, a mianowicie, po naciągnięciu zostaje w tyle, wystarczy ze dotknę go lekko i sam sie nastawią do dobrej, pozycji,... ale myśle ze to kwestia nasmarowania prowadnic, ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Ja smaruje mniej więcej co 200-300kulek czasami częściej to da rade wyczuć czy broń nadaje się już do czyszczenia czy jeszcze nie - kwestia obycia z bronią ;p Hu podkręcasz kluczykiem który masz w zestawie odciągasz zamek do tyłu, wkładasz kluczy zębatką do przodu przez okno wyrzutnika łusek i regulujesz w prawo w lewo to że zamek się tnie może być winą właśnie złego przesmarowania, albo że dostał się tam brud, np piasek, lub że masz za słabą sprężynę - ale ta opcja tylko jeżeli dokładałeś metalowy zamek i nie wymieniłeś sprężyny powrotnej :P pozdro Quote Link to post Share on other sites
Nam_Era Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 :D dzieki za info, glocka mam jakies góra 9 dni, odrazu z metal slide, zamek rzadko sie tnie, ale jednak to robi, i nie wiem czy to powod do obaw?, a hu mozna przekręcić? tak pozatym to jak krecic zeby kulki leciały centralnie prosto ? w prawo czy w lewo ?:D Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 sprawdź sam ;p to nie boli ;p... chyba że celujesz do siebie a jeżeli metalowy zamek się tnie to wina sprężyny wymień na silniejszą http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1914 albo wstaw power up kit http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1912 to i blowback będzie silniejszy xD pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts