Kacper14 Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Witam. Mam mp5 wella i zastanawiam się nad sprężyną sp110 guardera. Kiedyś czoper przy pisaniu recenzji mp5 cymy pisał że taką własnie sprężyne wstawił. Czy do mp5 well też się nada? Czy to nie za mocny tuning dla pozostałych cześći?? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 ja bym proponował M100 lub M110 mad bull, Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 (edited) Tylko nie Mad Bull. Skopane oznaczenia i jest z nimi jak z jakością chińskich AEg'ów - trafisz dobrą to będzie miała dobre oznaczenie i nie straci mocy, trafisz na lipna to zamiast M100 będziesz miał M120 i po miesiącu zostanie ci połowa mocy. Jeśli M110 to tylko Guarder lub 150 PDI. Edited December 28, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 z Twoją wiedzą techniczną jest chyba na bakier,sprężyny mad bulla nie są z drutu tylko ich zwoje są płaskie,co znacznie wydłuża żywotność takiej sprężyny(mam na myśli to,że się nie ubije po długim czasie) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 To poczytaj na forum o MadBullach i popatrz opinie jak niektórym po miesiącu spadła moc na nich o kilkadziesiąt FPS albo jak OLO w tuningowanym kałaszu Cymy na M110 Madbull wyciągnął 450fps bez bore-upa itp. Jak to jest według Ciebie dobre to gratulacje :wink: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 (edited) Zgadzam sie z Majorem. MadBull to ogólnie kicha. Granaty gazowe do kitu, gumki do niczego, lufy też nedzne. Mam wrażenie, ze sprężyny będą dokładnie takie same. Edited December 30, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Kacper14 Posted December 30, 2007 Author Report Share Posted December 30, 2007 A jeśli ktoś wie to o ile zmniejszy to żywotność mp5 wella? Czy trzeba coś jeszcze dorobić żeby nie było problemu? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 sprężyny mad bulla są wg mnie bardzo dobre,wiem to z autopsji. Kacper 14-sprzedaj tego wella w cholere bo nie opłaca się w niego inwestować ;-) Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Ewentualnie wymień prowadnicę sprężyny na lepszą i tłok, bo nie należy do najwytrzymalszych. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Jak sie nie myle to w wellu są takie same zębatki co w CM. Ja mam CM. Mp5 i spreżyne M100 i prowadnice nową i nic sie nie dzieje i mam juz tak 4 miesiące. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Zależy od modelu ;) Mi w Wellu starym na stocku pękł pierwszy ząb na tłoku :| Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Ogólnie Well to kicha. Zamiast pakować w niego kasę lepiej go sprzedać i kupić coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts