shenq Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Dołączę się do żali na intelecty 9,6 1400mAh. Syf i tyle. Pada po 350 kulkach, oczywiście formatowana na ładowarko rozładowywarce. Dodam że przy pierwszym użyciu pociągnęła 1000 kulek a potem lipa. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 A jednak wiele osób chwali swoje Intellect'y, więc jak to jest ? :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 A jednak wiele osób chwali swoje Intellect'y, więc jak to jest ? :poddanie: Tak, że ostatnia seria była bardzo pechowa i awaryjna, jakiś czas temu Intellecy były polecane, teraz straciły juz renomę. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Tak, że ostatnia seria była bardzo pechowa i awaryjna, jakiś czas temu Intellecy były polecane, teraz straciły juz renomę. Małe ogniwa tak, ale ogniwa Large (SC) są jak najbardziej OK... Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 (edited) R.I.P: 1400mah, 9,6V; wzór: do kolby CQBR. Wytrzymała jakieś 7 miesięcy. "Robiona" na zamówienie w batimexie. Objawy podobne do opisywanych; jak się trochę nagrzeje to postrzela chwilkę, ale zabawa i tak traci smak. Pozdrawiam. Edited August 18, 2008 by boundrose Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 A ja mam dobre zdanie o tych batkach. 9,6 1400 rok czasu i nie ma problemu z z wystrzeleniem 2500-3000 kulek. Ładowana i rozładowywana na mikroprocesorówce. Quote Link to post Share on other sites
Kretix Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Witam batka intellecta 9.6 V padła i spaliła mi styki :/ chodziła jakiś rok R.I.P. batka była zawsze rozładowywana i ładowana ładowarką mikroprocesorową Quote Link to post Share on other sites
Wilku Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Pierwszy Intellect 1400 9,6 padł po 9 miesiącach, kupiłem drugi identyczny i wytrzymał 7 miesięcy ;/. Po sprawdzeniu w pierwszym były dwa ogniwa uszkodzone, a w drugim jedno. Widać, że te Intellecty 1400 to jednak trzeba szerokim łukiem omijać. Quote Link to post Share on other sites
Matsniper Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 No ja panowie mam baterię intellecta 8,4v 1400mAh, i mam ten sam problem co wy, batka ma dopiero pół roku, a po naładowaniu nie ciągnie. Napięcie ma ok. 11v. Nie wiem co jest kiedyś potrafiła trzymać miesiąc w tym kilka strzelanek, a ja dużo strzelam. Jak nią podłącze do pstryka jak by była rozładowana, ale po kilku takich pstryknięciach zaczyna strzelać i jest bardzo gorąca. Powie ktoś o co w tym chodzi ;/?? :wink: Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Panowie sprobujcie takiego chwytu na wasze padnięte baterie. Włóżcie tak na 1-2 godz do zamrażarki taki pakiet ,a pózniej go wyciągnijcie i zostawcie do odtajania w temperaturze pokojowej tak z 3 godz. Po tym wezcie i sformujcie baterie od nowa (tzn potraktujcie ja jak dopiero co kupiony pakiet) i sprawdzie jak się spisuje pózniej po sformowaniu ten pakiet. Tzn jak go naładujecie zobaczcie czy poprawił się jego stan (jak długo trzyma itp). Pozdro Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) Ludzie, ja tego nie rozumiem. Intellecty po prostu są o klasę niższe od Sanyo i o kilka od Sanyo RC. Teraz mamy taką samą modę na Firefoxy (które "aktualnie" są super), czego sie nie robi żeby tych 20zł nie "zaoszczędzić". A potem reanimuje się zamrażarką. :) Nie kupujcie tego chłamu tylko zaoszczędźcie i wykosztujcie się (jak się zmieści) na Sanyo RC. W sklepach modelarskich można dostać za 170zł (NiCD lub NiHM) i o kształtach jakich sobie wymarzycie. Żeby nie było totalnie OT - mam Intellecta 1400 8,4 od roku i już także "dosiada". Taka ich natura. Edited October 14, 2008 by BlazakoV Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 (edited) Odkopię temat, ponieważ mam problem. Pakiet intellecta 2000mAh 8,4v. Jedno ogniwo odeszło łagodną śmiercią. Czy jest możliwość zastąpienia go ogniwem innej firmy? Konkretniej, czy to coś się nada: https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&&&i=5470 albo http://www.cfego.pl/nimh-pentagram-infinit...ak-p-61701.html ? Btw: Intellecta naprawdę polecam wszystkim... masochistom -> intellect 9,6 1400mAh - rof jak na noname 8,4 od starej Cymy, a działanie w temperaturze minusowej niemożliwe :poddanie: Edited April 8, 2009 by Death_man Quote Link to post Share on other sites
nytzu Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Co do bateri intellect to niestety tak mają i nic sie nie da z tym zrobić dla pocieszenia... Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 @Death_man Nie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts