DamieN Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 Pytanie z rodziny kamizelkowatych. Przejrzałem wszystkie stare topic'i i nie znalazłem interesujących mnie informacji. Otóż wiem juz jaką kamizelkę wybrać i ile kosztuje, ale co istotne to gdzie taką kamizelkę z górnej półki cenowej kupić? Pomińmy sklepy takie jak kajman i military. Sednem pytania jest : 1. gdzie kupić w Polsce wypaśną kamizelkę ? od 400-700 zł ( taktyczna czarna, wzory U.S ) 2. jeśli już za granicą, to jak taki import wygląda. Mianowicie ktoś wie jakie jest cło i inne opłaty przy sprowadzaniu z zagramanicy :wink: ? Może jakaś sprawdzona strona (sklep )? Link to post Share on other sites
CNOS_Beo Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 W lublinie sa super kamizelki taktyczne od 150 - 400 zł. Naprawde super. Czarne z kabura, kabura jest na 4 paski takie `ala cordura i 3 napy, nie lata (nie luzuje sie) mozna ja zdjac i jest dodatkowo w kamizelce kieszen ktroa mozna tma przyczepic... Z boku sznurowana.... zdjecia bede mial w ciagu 8 dni.... (model opisywany przezemnie kosztuje 150 zł) Link to post Share on other sites
swistaq Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 A mógłbyś też opisać te pozostałe i ew. dostarczyć jakieś zdjęcia ? Z góry dzięki Link to post Share on other sites
Lukzari Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 Beo czy te kamizelki są w jakimś sklepie? Ma on jakąś stronkę? Link to post Share on other sites
CNOS_Beo Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 Przykro mi reszty nei opisze, a zdjecie przezemnie opisanej dostarcze w ciagu 7 dni... musze zdobyc aparat cyfrowy. (Ja i 2 ludiz z ASTT Kameleon mamy od 2 dni takie kamizelki) Sklepy te nie maja www, ale bede mogl podac ich nr. telefonu. Link to post Share on other sites
Kapral Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 hooah, Damien, co masz na myśli mówiąc wzór US? czy chodzi ci o kontraktowe kamizelki US Army? czy moze o wzory używane pzrez nie(Wszyscy wiemy w czym biegają rangersi, czy SF). Ale raczej nie sprowadza się ich do polski. MIlitary.pl podęło sie sprowadzenia Omegi 1, ale cena jest jaka jest;) a koszta sprowadzenia tejze kamzielki z UsCav to bodajze ok 500zł. Wiec róznica jest;) z zachodnich sklepów, które mi w główce siedzą to: http://botachtactical.com www.lightfighter.com www.blackhawkindustries.com www.uscav.com pozdrawiam kapral Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 Beo, ja jestem w Lublinie.Czy to jest ten sklep koło teatru muzycznego? Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 Mario SASG-Kielce gdzie jesteś? (studja?) pójdziemy na browarek :) ... koło teatru muzycznego jest tylko sklep z bronią w Tzw. NOT i tam jest fajna kamizelka ale za 350zł :/ a z tego co BEO pisze podobną kupił taniej BEO podaj sklep na forum który to? Link to post Share on other sites
CNOS_Beo Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 A wiec tak: kamizelka opisana przezemnie, ktorej fotki dostarcze jest do kupienia w Demobilu NATO o nazwie "Jurand", ó sklep jest czynny jeszcze jutro. Jednak mam nr. telefonu do pracowniak sklepu i mowi ze potem bedize mozna przez niego zamawiac co sie bedize chcialo, o ile dobrze sie to opisze :) adres: Berdardyńska 6. Sklep gdzie sa inne kamizelki to NOT na ulicy M.C. Skłodowskiej 3. Dokladny opis mojej kamizelki: Z prawej strony kieszen dlugosci ok 15 cm i szerokosci okolo 5 cm, Obok znajduje sie keiszen dlugosci okolo18 cm i wysokosci okolo 10 cm, nad nia kieszona z wycieciem na antenke (specjalna kieszen na radio) po jej prawej kieszen o dlugosci okolo 10 cm i wysokosci okolo 6cm. Z prawej strony na gorze kieszen lub kabura (i jedno i drugie w komplecie) Kabura uniwersalna (jest super ;P) Pod nia kieszeń na kajdanki, a z lewej strony od kieszeni 3 male kieszonki oko 3 cm szerokosci i 7 wysokosci, Regulacja: Po bokach wiazana, na gorze regulowana poprzez rzepy (mozna ja rozwiazac, odczepic rzep i 1 strona z kieszeniami dynda nam w reku :P) Ponadto oprusz rzepow na ramionach, kamizelke mozemy regulowac paskami, po 1 z karzedj strony. Link to post Share on other sites
DamieN Posted December 1, 2003 Author Report Share Posted December 1, 2003 Chodziło mi raczej o wzory uzywane przez U.S głównie do taktyki czarnej. Wzory Omega łapią się w moje kryteria. Mówisz że - Kapral - sprowadzenie takiej kamizeli z U.S cavalrly - www - kosztowałoby ok. 500 zł, skoro cena wyjściowa w U.S to ok. już 480 zł ? Może jakieś szczegółowe dane dotyczące cła ( bo shipment mają chyba podany na stronie ) które trzeba doliczyć do ceny w U.S. Dzięki Link to post Share on other sites
Kapral Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 hooah, Damien, licz ze na cle cie nie złapią :D A jakbyś chciał coś z górnej półki cenowej, to milutka tez jest Phalanx, również z Blackhawka, ale nie wiem czy ktoś jej używa w US Army. Kiedyś chyba widziałem SEALs odzianych w takie Phalanxy pomalowane szprajem na desert, ale nie dam za to głowy. Natomiast Panowie z 75th Rangers na pewno używaja RACKów, i to coraz powszechniej. No ale cena dobija :) pozdrawiam kapral btw. ja się juz od dłuższego zcasu nosze z zakupem czegoś "szpanerskiego" ale cos mi to nie wychodzi. Na dzien dzisiejszy, po wielu kamizelkach i oporządzeniach jestem ze swoim LBV i nie narzekam a wręcz sobie chwale;) Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 U.S cavalrly - www - kosztowałoby ok. 500 zł, skoro cena wyjściowa w U.S to ok. już 480 zł ?Może jakieś szczegółowe dane dotyczące cła Blachawk Omega Phalanx - 170$ cena kamizelki + 55$ s/h + 480 PLN clo i podatek. kupowane ze strony BHI Link to post Share on other sites
Kapral Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 toś sobie zaszalał :D Link to post Share on other sites
DamieN Posted December 2, 2003 Author Report Share Posted December 2, 2003 Byc może dam rade. zobaczymy pozyjemy, póki co kasa jest więc nie bedę zastanawiał się nad tym za bardzo. Dzięki za pomoc, strona Lightfighter ma rzeczywiście dużo do zaoferowania Link to post Share on other sites
Kapral Posted December 3, 2003 Report Share Posted December 3, 2003 any time :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts