Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kamizelka - ostateczne starcie

Recommended Posts

Pytanie z rodziny kamizelkowatych.

Przejrzałem wszystkie stare topic'i i nie znalazłem interesujących mnie informacji.

Otóż wiem juz jaką kamizelkę wybrać i ile kosztuje, ale co istotne to gdzie taką kamizelkę z górnej półki cenowej kupić? Pomińmy sklepy takie jak kajman i military. Sednem pytania jest :

1. gdzie kupić w Polsce wypaśną kamizelkę ? od 400-700 zł

( taktyczna czarna, wzory U.S )

2. jeśli już za granicą, to jak taki import wygląda. Mianowicie ktoś wie jakie jest cło i inne opłaty przy sprowadzaniu z zagramanicy :wink: ?

Może jakaś sprawdzona strona (sklep )?

W lublinie sa super kamizelki taktyczne od 150 - 400 zł. Naprawde super.

Czarne z kabura, kabura jest na 4 paski takie `ala cordura i 3 napy, nie lata (nie luzuje sie) mozna ja zdjac i jest dodatkowo w kamizelce kieszen ktroa mozna tma przyczepic... Z boku sznurowana.... zdjecia bede mial w ciagu 8 dni.... (model opisywany przezemnie kosztuje 150 zł)

hooah,

Damien, co masz na myśli mówiąc wzór US? czy chodzi ci o kontraktowe kamizelki US Army? czy moze o wzory używane pzrez nie(Wszyscy wiemy w czym biegają rangersi, czy SF).

Ale raczej nie sprowadza się ich do polski. MIlitary.pl podęło sie sprowadzenia Omegi 1, ale cena jest jaka jest;)

a koszta sprowadzenia tejze kamzielki z UsCav to bodajze ok 500zł.

Wiec róznica jest;)

z zachodnich sklepów, które mi w główce siedzą to:

http://botachtactical.com

www.lightfighter.com

www.blackhawkindustries.com

www.uscav.com

pozdrawiam

kapral

A wiec tak:

kamizelka opisana przezemnie, ktorej fotki dostarcze jest do kupienia w Demobilu NATO o nazwie "Jurand", ó sklep jest czynny jeszcze jutro. Jednak mam nr. telefonu do pracowniak sklepu i mowi ze potem bedize mozna przez niego zamawiac co sie bedize chcialo, o ile dobrze sie to opisze :) adres: Berdardyńska 6.

Sklep gdzie sa inne kamizelki to NOT na ulicy M.C. Skłodowskiej 3.

Dokladny opis mojej kamizelki:

Z prawej strony kieszen dlugosci ok 15 cm i szerokosci okolo 5 cm, Obok znajduje sie keiszen dlugosci okolo18 cm i wysokosci okolo 10 cm, nad nia kieszona z wycieciem na antenke (specjalna kieszen na radio) po jej prawej kieszen o dlugosci okolo 10 cm i wysokosci okolo 6cm. Z prawej strony na gorze kieszen lub kabura (i jedno i drugie w komplecie) Kabura uniwersalna (jest super ;P) Pod nia kieszeń na kajdanki, a z lewej strony od kieszeni 3 male kieszonki oko 3 cm szerokosci i 7 wysokosci,

Regulacja:

Po bokach wiazana, na gorze regulowana poprzez rzepy (mozna ja rozwiazac, odczepic rzep i 1 strona z kieszeniami dynda nam w reku :P) Ponadto oprusz rzepow na ramionach, kamizelke mozemy regulowac paskami, po 1 z karzedj strony.

Chodziło mi raczej o wzory uzywane przez U.S głównie do taktyki czarnej. Wzory Omega łapią się w moje kryteria.

Mówisz że - Kapral - sprowadzenie takiej kamizeli z U.S cavalrly - www - kosztowałoby ok. 500 zł, skoro cena wyjściowa w U.S to ok. już 480 zł ?

Może jakieś szczegółowe dane dotyczące cła

( bo shipment mają chyba podany na stronie ) które trzeba doliczyć do ceny w U.S.

Dzięki

hooah,

Damien, licz ze na cle cie nie złapią :D

A jakbyś chciał coś z górnej półki cenowej, to milutka tez jest Phalanx, również z Blackhawka, ale nie wiem czy ktoś jej używa w US Army. Kiedyś chyba widziałem SEALs odzianych w takie Phalanxy pomalowane szprajem na desert, ale nie dam za to głowy. Natomiast Panowie z 75th Rangers na pewno używaja RACKów, i to coraz powszechniej.

No ale cena dobija :)

pozdrawiam

kapral

btw. ja się juz od dłuższego zcasu nosze z zakupem czegoś "szpanerskiego" ale cos mi to nie wychodzi. Na dzien dzisiejszy, po wielu kamizelkach i oporządzeniach jestem ze swoim LBV i nie narzekam a wręcz sobie chwale;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...