cosmos Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 (edited) Witam Mam zamiar zrobiC mały lifting mojemu karabinkowi i mam kilka pytań, a mianowicie: -Czy aby zamontowaC sprężynę >110 należy wymieniC jedynie tłok, czy coś jeszcze? -Zależy mi na tuningu moCowym, więc, oprócz sprężyny, tłoka i ew. innych części potrzebnych do zamontowania mocniejszej sprężyny, należy wymieniC coś jeszcze, abym po kilkunastu strzałach nie musiał wysypywaC resztek mechanizmu przez lufę? - czy da się jakoś zdjąC tłumik ognia i czy ew. do tego modelu da się zamocowaC tłumik dźwięku? -Jaki gearbox jest w nim zamontowany? Mam na myśli wersję AUG, G36, AK. Zważaj na Polskie litery, szczególnie na "Ć"/Antol Edited December 28, 2007 by Antol Quote Link to post Share on other sites
cosmos Posted December 31, 2007 Author Report Share Posted December 31, 2007 (edited) Niestety mam małe problemy z polskimi znakami, gdyż złośliwy panel Ati Catalyst nie pozwala mi na pisanie tego właśnie zmiękczenia, gdyż jest to "hotkey". Uprzedzam komentarze - długo szukałem rozwiązania i jedynym mi znanym jest usunięcie panelu, który jest mi potrzebny. moĆowym? o, widac, że działają tylko duże litery ;P Edited December 31, 2007 by cosmos Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 -Jaki gearbox jest w nim zamontowany? Mam na myśli wersję AUG, G36, AK. Siedzi tam gearbox v3. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dragster Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 wow, ale PR0 ;)) Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Ktoś wie jaka dysza pasuje do tego PMa? Quote Link to post Share on other sites
komora Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Słyszałem, że pasuje dysza od G36, ale ręki do ognia nie włożę. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Tłumik ognia można zdjąć, wystarczy odkręcić taką ledwo widoczną śrubkę najmniejszym możliwym imbusem (powinna być od spodu), ponoć pasuje tłumik od UMP GG, ale w niektórych modelach DE słyszałem, że nie wchodzi. Najlepiej zrobić taki tłumik samemu, z rurek z Castoramy (było gdzieś o tym na forum), wtedy po prostu go wciskasz i nie martwisz się gwintem, jak dobrze pomalujesz to będzie jak firmowy, a koszt jakieś 20 zeta. Co do polskich znaków przy ATI, to sobie po prostu zmień ten hotkey na inny, np H ;) Quote Link to post Share on other sites
Szczypek Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 małe pytanko - gdzie można znaleźć HU do tego UMP? bo mój padł potrzebuję wymienić całego. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Najmniejszym imbusikiem? To jest pewnie 1,5 imbus. I zapewniam Cię, że są dużo dużo mniejsze jeszcze. I nie we wszystkich werjach tego UMP były te imbusy pod tłumikiem QD. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts