jackobi Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 A więc, właśnie zakładam bore up-a do swojej emki i mam pytanie, gdzie powinny znaleźć się 2 podkładki i ten plastikowy cylinderek. Jedyny sposób w jaki udało mi się założyć tego borka to przykręcenie głowicy i wrzucenie podkładek i łozyska do tłoka, cylinderek został bo nie wiem gdzie go włożyć :( Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Więc po kolei: Powinieneś mieć głowicę, plastikową tulejke szerszą na jednym końcu, dwie bieżnie (podkładki z rowkami, lub bez jeśli to CA), wianek (to z kulkami) i śrubkę. Jesli masz tłok CA to i tak łozyskowanie nie będzie działać najprawdopodobniej ale to potem. Najpierw umieszczasz bieżnie i wianek na tej plastikowej tulejce, potem do tulejkiwkładasz śrubkę od tej strony gdzie jest szersza. Wtykasz to do tłoka szerszą stroną tulejki do jego wylotu, przykładasz głowicę i dokręcasz śrubkę, gotowe. Wtykasz cienki śrubokręt i sprawdzasz czy górna bieżnia luźno się kręci. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted January 3, 2008 Author Report Share Posted January 3, 2008 Borka mam systemy a ładowałem go do pj2, ale został mi się ten właśnie plastikowy cylinderek, bo tłok PJ ma już jakby takowy wewnątrz i śrubka była za krótka gdy wkładałem do środka cylinder, aczkolwiek wydaje mi się, że będzie śmigać to tak samo jak gdyby ów cylinderek był w środku :D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Są dwa wymogi: głowica ma sie trzymać łozyskowanie ma sie lekko kręcic. Jesli spełnione sa oba to więcej nie trzeba do szczęścia. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 A czy przy M120 i takowym rozwiązaniu w PJ nie będzie czasami istniało ryzyko odkręcenia się śruby? Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 (edited) Jaka powinna być sprężyna żeby bore-up działał prawidłowo? Bo na stokowej to raczej nie da rady. Czy przy bore-up z cylinderm zero (wer.A) to jak długą (max) można włożyć lufę ? Edited February 16, 2008 by Poli Tukasi Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Zalezy tez od producenta bora niektorzy wymagaja springa M130 a inni M120.Normalny GB(nie przedluzony)z borem jest do lufy 590mm.Pytalem sie o to na ASGshopie i tak mi odpowiedzieli. Stosuj Polskie znaki /Antol Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts