wolasek666 Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 (edited) Witam Jesten nowy i mam pewna sprawe Kupilem sobie Zawieszenie taktyczne trzypunktowe do M15/M4 (z kolbą taktyczną) [P&J] http://taiwangun.com/?str=product&prId=582 no i nie umiem tego założyc na replike. Poradzicie cos ??? Edited January 4, 2008 by wolasek666 Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Witam Jesten nowy i mam pewna sprawe Kupilem sobie Zawieszenie taktyczne trzypunktowe do M15/M4 (z kolbą taktyczną) [P&J] http://taiwangun.com/?str=product&prId=582 no i nie umiem tego założyc na replike. Poradzicie cos ??? Część przednią (z klamrą i uszkiem zapinanym na nap) zapinasz na bączku przednim (to to klekocące uszko do pasa przy podstawie muszki) albo o samą podstawę muszki (jeśli wytrzyma). Tylną część (z taśmą i "drabinką" do przeplatania) przewlekasz przez wycięcie w górnej części kolby (opasując niejako "rurę" na której osadzona jest kolba), przeplatasz taśmę przez drabinkę, upewniasz się że się trzyma i voila! Pas nosimy pod lewym ramieniem jeśli jesteś praworęczny. Swoją drogą pas 3 - punktowy to najgorszy wybór do karabinka rodziny AR jakiego można dokonać. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Pas nosimy pod lewym ramieniem jeśli jesteś praworęczny. Swoją drogą pas 3 - punktowy to najgorszy wybór do karabinka rodziny AR jakiego można dokonać. Dlaczego tak sądzisz? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Utrudnia dostęp do bezpiecznika, uniemożliwia pewną obsługę zwalniacza zatrzasku zamka, potencjalnie również przeładowanie. Dodatkowo zwykle koliduje z oporządzeniem, jest przekombinowany, trudniej się z niego wypiąć awaryjnie itd. Na dłuższą metę i do cięższego sprzętu (np kbk z granatnikiem) najlepszy jest regulowany, szybkowyczepny pas 2 punktowy, do działań dynamicznych 1 punktowy. Paradoksem jest to że 3 punktówka najlepiej działa z AK - bo ten wszystkie dźwignie obsługowe ma po prawej stronie. Jak moja argumentacja nie wystarczy to może Larry Vickers Cię przekona. Swoją drogą uznawany za najlepszy obecnie VCAS jest po prostu dobrą dwupunktówką. Starczy? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Fakt faktem mam tylko "airsoftowe" doświadczenie z 3pkt pasem przyczepionym do jak to Catch powiedział karabinka z rodziny AR lecz potwierdzam to co powiedział. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 (edited) A ja się tylko pytałem. Dziekuję za odpowiedź. Edited January 5, 2008 by AnR Quote Link to post Share on other sites
wolasek666 Posted January 5, 2008 Author Report Share Posted January 5, 2008 dziekuje bardzo :):) Quote Link to post Share on other sites
Dave666 Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 A jak się sprawuje z replikami z serii G36? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Obsługa jest 2 stronna tam więc nie widzę problemu. Można robić 3 pkt własnymi siłami, sprawdzić czy jest ok i wtedy kupić coś lepszej firmy. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 od tyuch zawieszeń trzymaj się z daleka. Co chwila coś się z nimi dzieje - a to klamra pęka a to się taśma strzępi, a to drabinkę trzeba wymieniać, a to zaczep co chwila odpada i trzeba kombinować z izolką. BEZNADZIEJA Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 U mnie w okolicy nikomu się nie posypało jeszcze. Aż dziwne, bo badziew straszny, odpowiednio do ceny. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Od ponad roku używam zawieszenia trzypunktowego P&J i nie mogę powiedzieć o nim nic złego. Quote Link to post Share on other sites
vitjaz Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Ja niestety się na nimm zawiodłem i nie polecam. Należy pamietać, że to chińczyk i to wszystko zalezy czy dostał kotlet czy nie. Czasem zrobiom sopok czasem nie, utrzymanie jakości to u nich prawdziwa ruletka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts