swiety Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Cz są wytrzymałe???Jak się sprawują??? Quote Link to post Share on other sites
jaxiu Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Zębatki dają w moim M4SO Boyi spokojnie radę M120 - 390FPS, łożyska Boyi były tragiczne, plastikowe. Podobno zębatki dają radę nawet na M130 ale wiem to tylko ze słyszenia. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 To prawda zębatki są wytrzymałe w końcu są stalowe (XYT), łożyska są 7mm-owe plastkowe, więc radzę wymienić na te: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1390 - są bardziej wytrzymałe i poprawią kulturę pracy. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Odkopię, może komuś się przyda. Łożyska kulowe Boyi 7mm w dwóch ichnich emkach. eMka nr 1 - praktycznie nowa (kilkumiesięczna s-system), w połowie pierwszej (!) strzelanki z zamontowanym M130 odpadła część łożyska - kumpel wymienił wszystkie na ślizgowe. eMka nr 2 - zwykłe M4 w wersji full metal, dwuletnia mniej więcej - przebieg pewnie z 6-8k na stockowej sprężynie. Łożyska mają tak z 0,5mm luzu na boki. Na razie zostały, może do stockowej sprężyny wystarczą przez jakiś czas. Zębatki stalowe, z oznaczeniem X. Działają w porządku, niemniej jednak ślady zużycia widoczne. Wnioski niech każdy wyciągnie sam. Quote Link to post Share on other sites
Guest djchampion Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Właśnie wymieniam zębatki xyt w spr od boyi. Nie wiem jakim cudem się to stało ale zębatka napędzająca tłok miała wygięty rdzeń (nie wiem jak to nazwać) to na czym się kręci/to co wchodzi w łożysko. Spring m130. Przyczyną było prawdopodobnie fatalne stokowe podkładkowanie. ALE, Zwykłymi kombinerkami wygiąłem toto na swoje miejsce. Dobrej stali za chiny ludowe bym tak nie wyprostował :) Zębatki lecą do kosza. Zamówione SHS Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Nie wiem jakim cudem się to stało ale zębatka napędzająca tłok miała wygięty rdzeń (nie wiem jak to nazwać) to na czym się kręci/to co wchodzi w łożysko. Jest to oś. Co do łożysk kulkowych boyi - są fatalnej jakości, praktycznie po wyjęciu repliki z pudła, nadają się do wymiany. Na dzień dobry maja okropne luzy boczne i osiowe. Crap. Quote Link to post Share on other sites
Guest djchampion Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Tak Oś już doinformowany :) Ślizgi tam były, i to całkiem dopasowane Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts