Kaczma Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) ... co do gripa, całkowitymi otworami do dołu, górna część ma być zabudowana ( ta z imitacją rury gazowej ). Na pewno? Ja w stocku miałem na odwrót... wszystko pasuje. Tzn czasem nie zaskakują w te rowki obydwie połówki, ale wystarczy pogmerać batką i wszystko pasuje. Mam jeszcze jedno pytanie. Ma ktoś batkę KANa 9,6? Tą przeznaczoną do m4. Jak się sprawuje? Edited December 26, 2008 by Kaczma Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Przepraszam za OT, ale czy bebechy z m4 sa takie same jak w JG'mowskiej S-system? PS. Podpowiedzcie bo nie mogę znaleść tematu o s-system ani Boyi ani JG czy ktoś orientuje się, która lepsza? Chciałbym ją kupić u Krakmana. Chodzi o te dwie: http://www.taiwangun.com/shop,show,1228 http://www.taiwangun.com/shop,show,605 W tej pierwszej wyglad psuje mi stała kolba, ta boyego/p&j ładniejsza, ale droższa. Pmóżcie Edited December 27, 2008 by stig666 Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Patrz na generacje. M4 S-system JG, ta dostępna w Polsce jest 2 generacji, ma mniej fps, i słabsze bebechy o tej z Krakamów. A te linki, to tak. Boyi to loteria, bebechy często siadają. JG ma je zdecydowanie lepsze. Za te ok. 170 zł możesz kupić body BOYI, zamontować je do JG i mieć fajnego chińczyka. Boyi ma baterie w gripie, z przodu, więc jest gorzej wyważona. Możesz też kupić CQB JG, później dłuższa lufę i preckę i masz M4 RIS + kolba CRANE. Zauważ też, że BOYI ma gorszą batkę. wnioski: JG jest słabe zewnętrznie a boyi wewnętrznie. Ja wybrałem emkę a nie g36/kalacha, bo bardziej podobała mi się a o to naprawdę chodzi w ersofcie!!! Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Dokładnie mam takie samo zdanie, iż chodzi o zabawę. Załóżmy, że wziąłbym ta JG, dał metal body, a czy da rade zamontować taką kolbę: http://www.taiwangun.com/shop,show,752 PS. A co możesz powiedzieć o tej CQB, jak daje rade w lesie zasięg itp. Edited December 27, 2008 by stig666 Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Czy wymieniając body na boyi muszę wymieniać też komore hopka czy nie trzeba? Jak tak to czy ta podejdzie http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2081 ? jak jest w końcu z tą gumka systemy pasuje czy jest za luźna? Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Sluchajcie mówił ktoś że nie ma III gen JG s-system, a tu takie cudo;p http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...JG-JGF6613.html Ma to ktoś? Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Wolfpackteam wymieniając body na boyi musisz wymienić komorę na 1 częściową,ta co pokazałeś jest bardzo dobra, wmoim przypadku gumka systemy jest ok,choć mogła by być nieco mniejsza ale nie narzekam guardera przezroczystego raczej nie bierz,zależny czy często grzebiesz przy broni bo jak tak to zdejmiesz ja kilka razy i się rozwali o ostre krawędzi na lufie Edited December 27, 2008 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Dzisiaj podłączyłem 8,4V Firefoxa,ROFik super,ta stockowa chyba walnięta bo siada po 100bbs i musze na semi strzelać,zamierzam kupić 9,6V firefoxa, Nie rozsadzi GB ? :D Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Mi moja batka dobrze działa. Co do 9,6 to byłem u krakmanów i o nią pytałem, czy czasem nie rozwali bebechów i potem żeby nie było problemów z gwarancją. Serwisant powiedział, że nawet 9,6 się zaleca do tego guna Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Wolfpackteam wymieniając body na boyi musisz wymienić komorę na 1 częściową U Krakmanów chyba dają jednoczęściową, przynajmniej tak jest na fotkach Dokładnie mam takie samo zdanie, iż chodzi o zabawę. Załóżmy, że wziąłbym ta JG, dał metal body, a czy da rade zamontować taką kolbę: http://www.taiwangun.com/shop,show,752 PS. A co możesz powiedzieć o tej CQB, jak daje rade w lesie zasięg itp. O kolbie to ci nie powiem, napisz maila do sklepu, na pewno powiedzą. Ale pomyśl jeszcze nad tą http://www.taiwangun.com/shop,show,612 , ma miejsce na baterie w stopce. Zasięg na gumce systemy jest wystarczający, ale za dużo nie powiem, bo u mnie nie nie ma ostatnio strzelanek. Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 No to ja się wypowiem, co nie co już pisałem ale wczoraj byłem na strzelance, CQB mieszane z lasem, Zasięg i skupienie super jak na lufę 300mm ! Mam wsadzoną gumkę guarderka i hop podkręca super,nie myślałem że będą takie osiągi :) Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 wolałbym uniknąć kupowania kolejnej batki do emki więc podajcie czy model 6624 czyli CQB ma możliwość schowania batki w chwycie przednim, jeśli tak to czy zmieści się tam batka 9.6v ICS. to samo dotyczy podłączenia tej batki w kolbie SF. Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Model CQBR ma batkę w kolbie SF. Ta batka nie wejdzie, w stocku są 3+3+1, myślę, że wejdzie na chama 3+3+2, tak jak http://www.taiwangun.com/shop,show,612 Pomyśl nad firefoxami, niektórzy je polecają, choć ja nie miałem z nimi styczności http://www.taiwangun.com/shop,list,010002 , te do kolby taktycznej/SF Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 W chwyy nie wsadzisz żadnej, 3+3+2 wejdzie do kolby ale wtedy nie będziesz mógł jej regulować, cały czas będzie rozsunięta :) A na dodatek ogniwa będą wchodzić na chama :/ Dla świętego spokoju proponuje pakiet duo na ogniwach mini, coś takiego http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1693 , zostanie trochę miejsca np. na owinięcie w skarpetę na zimę :P a kolba będzie swobodnie się przesuwać. Ostatnio ludzie psioczą na intellecty, tak więc zamawiam coś takiego 1500mAh z ebay'a na ogniwach firefoxa ;) Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 no co zrobić. taki chleb. trzeba wydać ta dodatkową setkę na batkę i tyle. miałem nadzieję że jakoś pociągnę na tej replice na batkach od ICS-a. powiem tak. kupiłem sobie MP5 PDW galaxy jako boczniaka. jednak postanowiłem zaiwestować w mojego brata (farba) i zarazić go aeg, dlatego sprzedalę G5 i w podobnej cenie kupię emkę JG CQB. chcę ją ograniczyć do 350 fps bo potrzebuję dwa karabinki do CQB a mniejsze fpeesy mi osobiście nie przeszkadzają w lesie. tak więc cieszę sia jak mały dzieciak na nową replikę :lol: Quote Link to post Share on other sites
fatcartman Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Dzisiaj podłączyłem 8,4V Firefoxa,ROFik super,ta stockowa chyba walnięta bo siada po 100bbs i musze na semi strzelać,zamierzam kupić 9,6V firefoxa, Nie rozsadzi GB ? :D W mojej replice batka 9.6V właśnie rozsadziła GB :) Pękło się biedakowi na pół na wysokości głowicy :) Nawet 200bbs na tej batce nie wystrzelał a sumarycznie może 5000kul poszło i nastąpiła "śmierć" ;) Żywotność tej "3 generacji" nie jest więc duża :) Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Oby to była tylko kwestia twojego egzemplarza.... :D Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Wysłałem karkmańcom pytanie o te 9,6. Jak odpowiedzą to napisze. Quote Link to post Share on other sites
Demigod Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Wracając do kwestii chwiejnej lufy i dubletów: udało mi się załatwić oba problemy ;). W pierwszym przypadku kolega, który dopiero kupił sobie m4 zaczął kręcić tym pierścieniem od frontgripu, aż lufa przestała się chwiać. Dublety zlikwidowało włożenie gumki systemy (z krakmana, za 27zł, czarna). Teraz to wreszcie można się strzelać :). Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Odpowiedź krakmańców: "...nie spotkałem się z przypadkiem pękniecia GB przy tym woltarzu baterii." Widocznie miałeś feralny egzemplarz :) Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 A Ja pytałem,jak wygląda kwestia montażu dłuższej lufy (455) biorąc pod uwagę mit o cylindrze typ.2 gdzie stock=300mm, odpowiedz jak najbardziej pozytywna.... "Witam! Replika będzie pracować bez zarzutu z ta lufą. Pozdrawiam! " Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 pozwole sobie podsumować... replika warta swej ceny.Na starcie do wymiany HU i przy najbliższej okazji bateria.Najlepiej nie rozbierać to będzie działac :P ?? Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Co do batki to zależy od egzemplarza, mi dobrze działa i długo trzyma. Choć miodny ROF jest na 9,6 Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 wiadomo bo większe napięcie.Ale z JG tak jest. Miałem kiedyś specnaza z JG i miałem kiepską batke a kumpel kupił tydzień późnmiej i trafiła sie mu spoko batka że miał rof jak na 9,6..Wiadomo.. chińczyki. ale jak za te cenę to myśle najlepsza alternatywa choćby nawet pod względem części w nim siedzących Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Troszkę pomieszałeś z kolejnością zakupów: najpierw gumka HU, potem lepiej metalowe body zamiast batki a potem co już chcesz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts