kerth Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Tak, oczywiście :) Quote Link to post Share on other sites
Apsix Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 a do precluf 6,03 lub 6,04 się nadają czy nie?? ceny mają porównywalne z pestkami, ale nie wiem, co o nich sądzić... Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Przeczytaj temat od początku i sądź co chcesz. Wątpie żeby Ci ktoś coś nowego napisał. Quote Link to post Share on other sites
Apsix Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 przeczytałem cały temat przed zadaniem pytania, ale są różne opinie - jedni twierdzą, że to ammo tylko dla broni wsparcia ,a inni że są to jakby drugie pestki - cena niska a dobra jakość. :wink: Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Decyzji nikt za ciebie nie podejmie imo nadają się do 6,04 ale do 6,03 już bym się bał. Z tego co czytam zależy jak trafisz - chcesz mieć pewność weź coś droższego a jak nie to ryzykuj, kup gunfire'y i sam osądź. Ewentualnie czekaj na więcej opinii. Kulki testowałem w M14 Cymy, M15A4 CA z precką SRC (koledze trafił się dobry model, precka robiła swoje), w stocku AUG CA i w AUG JG z precką Systemy. Sprawdzane w hi i low capach. We wszystkich - zero zacinek. Nie tną się w preckach. Są to idealne kulki do karabinów z precką, w których kompozyt przelatuje tysiące razy - np. w minimi. Nie dorównują Blasterom, ale są lepsze niż pestki, które potrafią się zaciąć w precce. Śmiało można je polecić do każdej repliki. Gratulujemy ekipie GF ;). Lufa Systema 6,04mm GunFire 0,23g- zasięg o 5-7m mniejszy od wyżej wymienionych, małe skupienie i nierówny lot, praktycznie żadna powtarzalność, kilka zacinek w lufie, po czym około 10 dubletów. Stwierdzam, że kilka godzin temu kolega strzelał z tego - 1 zacinka i po tym 2 dublety na stockowej lufie M14 Cyma (czy precka 6.04, ale taka precka że wiecie sami ;)). Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Jakieś nowe opinie ?? Piszcie nabieżąco, chyba nagle nie zabrakło użytkowników tych kulek. Bo zastanawiam sie czy brać kulki G&G czy przetestować te gunfire... pozdro Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 (edited) Mam 0,25 są podobne w fakturze(lekko matowe-bez połysku)do P&J i Pestek, ale zachowują się lepiej w locie porównywalne do kulek XP(lepsze wykończenie). Edited February 14, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Boże broń przed tymi shitami.Zamówiłem 2500 sztuk 0,25 i oto co następuje: -M4A1 G&P Lufa stock Gumka Systemy komora stock Liczne dublety Kulki tną się w magazynku jak szalone(zarówno w mid capie g&p jaki w hi capie BOYI,chociaż w boyi trochę mniej.) Co do lotu toru jest niezly... lecz co z tego jak i tak nie chca wyjsc z magazynka,a jak już wyjdą to lecą po 2... Jedyne do czego się nadają to do beretty w niej sprawdzaja się całkiem nieźle. Kulki porównywałem z P&J oraz extream,zarówno pierwsze jaki 2 sprawuja się idealnie w m-ce ODRADZAM !!! Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Kulki gunfire 0,25g -M4A1 G&P preclufa systemy, gumka silikonowa Kulki lecą nieźle, troche skręcają na końcu, nieliczne dublety, może kilka na całego hicapa. Zasięg i skupienie troche gorsze niż xtremy. -MP5 JG stock ładny lot kulek, nieporównywałem, z innymi kulkami. Ogólnie tania alternatywa dla kogoś kto wypluwa duuużo kulek :) Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Szafek masz może możliwość sprawdzenia jak podaje te kulki stockowy mid G&P? Właśnie ściągam emke z HK i boje się że magazynek sobie nie poradzi z tymi kulkami. Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Mój magazynek mid cap g&P kompletnie nie radzi sobie z kulkami Gunfire. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Mid G&P tnie kulki. Nie pisałem, bo nie byłem pewien, czy to moje midy, czy ogólna tendencja (mam 4 midy G&P, każdy się tnie) Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Jw, midcup z GP strasznie tnie te kulki Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 18, 2008 Author Report Share Posted February 18, 2008 (edited) 600 kulek poszło ostatnio na strzelance, w sumie cały worek pusty. W tym jednym dniu 2 zacinki i niewiele więcej dubletów :roll:. Replika: M14 Cyma, precka stockowa jeszcze.. Edited February 18, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 A jak podają real capy STARa?? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 kurna,nie wiem czy to tylko mnie,ale pod koniec zasięgu mają tendencję do "rozjeżdżania " się na boki.Na blasterach tak nie było,więc to nie przez wiatr...No i czasami po 2 wystrzeliwuję.... Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 18, 2008 Author Report Share Posted February 18, 2008 Mi też na boki lecą pod koniec. Tylko te kulki. Muszą coś w nich poprawić. Jak widac, w praniu wszystko nam wyszło...;) Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Na samym końcu skręcają w lewo lub prawo :] a takto na średnim dystansie leca nieźle-prosto Quote Link to post Share on other sites
wacho Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 (edited) Standardowy metalowy magazynek Ak47 CYMY ( hi-cap ) zaciął się 3 razy na 4k wystrzelonych kulek 0,2g ( 2 uderzenia w magazynek i przeszło ) Edited March 1, 2008 by wacho Quote Link to post Share on other sites
Naal Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Ja mam MP5 od CA ze stockową lufą i kulki lecą ładnie jak na X-tremach czy P&J. Quote Link to post Share on other sites
Maciek V2 Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Witam. Replika : G36c firmy JG FPS : 320 Rodzaj kulek : Gunfire 0,23 Lufa : Stock Ilość zacieć : 0 Ogólnie ok. 20 metrów lecą jak powinny potem zaczyna sie "random". Wystrzeliłem ich z 5000 sztuk i w porównaniu do Extreme, są poprostu nieco gorsze. W tym tygodniu będę wymieniał lufe i mam w zapasie jeszcze 2000k kulek gunfire 0,23 , co pozwoli na bardzo wnikliwą ocene. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts