Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Glock 17 KSC-KWA

Recommended Posts

Witam,

Zakładam nowy topic bo widzie że o tuningu glocka KSC-KWA nic nie ma... Tylko krótki topik o wyglądzie.

Chciałbym coś zmienić w moim Glock'u. :D Na pewno trzeba poprawić celność ale zastanawia mnie jeszcze co zmienić aby klocek był wytrzymalszy żeby spokojnie można było używać GreenGazu. :D Myślałem żeby na początek wsadzić taką precke http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1925 Jak myślicie warto? Czy EXCELE 0,25 będą się w niej ciąć? Bo ma ona średnice

wewnętrzną 6.03mm.

Edited by Kalashnikov

1. Lufa zew. ma luzy, a w niej jest jeszcze lufa wew., która ma kolejne luzy

2. Ze względu na napęd gazowy powtarzalność strzałów jest jeszcze bardziej kiepska

3. Nawet przyrządy celownicze są nieregulowane

4. Pistolet to ma być broń boczna, a w takiej zasięg 25, w porywach 30 zupełnie wystarcza

Stąd też tuningowanie pistoletu (poza metalowym zamkiem, zaworami, mocniejszymi sprężynami powrotnymi itp.) niczemu nie służy prócz dofinansowania sklepu, w którym kupujemy części.

Nie rozumiem też

aby klocek był wytrzymalszy żeby spokojnie można było używać GreenGazu

Przecie jego właśnie się używa.

mimo tego że mam piękną snajperkę i aega to często lubię sobie pobiegać z samym pistoletem i wtedy trochę więcej mocy się przyda

jak się nie umie strzelać to wtedy się wymyśla takie rzeczy jak niepowtarzalność strzałów, luzy lufy itp. ;p

mi to nie przeszkadza i tego nie odczuwam

poza tym tuning zwiększa także siłę bb co jest bardzo przyjemne :)

pozdro

Edited by Saillupus

Podobno do Glocków powinno się używać innego gazu i znalazłem też taką część http://asgshop.pl/produkt.php?id=1291. Czytałem że gg podobno działa szkodliwie na glocki, ale pewnie nic sie niedzieje od gg ale lepiej mieć pewność. ;) Ja miałem AEGa chińczyka (który sie sypał ale go sprzedałem xD) i póki nie mam na dobra główna kupiłem dobra boczna której tymczasowo używam jako głównej i całkiem miło się gra. :P

Edited by Kalashnikov
jak się nie umie strzelać to wtedy się wymyśla takie rzeczy jak niepowtarzalność strzałów, luzy lufy itp. ;p

Radzę uważać kogo i o co osądzasz. Przeszedłem kilka kursów strzeleckich na różnej broni sportowej (kalibru .22) z niezłymi rezultatami i nie sądzę, żebym miał problemy z jakimś gaziakiem na plastikowe kuleczki. Lufa w Glocku ma luzy, odciągnij sobie zamek i sam zobacz. Potem wyjmij lufę i zobacz jakie luzy ma wewnętrzna.

poza tym tuning zwiększa także siłę bb co jest bardzo przyjemne

Dlatego napisałem "poza metalowym zamkiem, zaworami, mocniejszymi sprężynami powrotnymi itp."

i póki nie mam na dobra główna kupiłem dobra boczna której tymczasowo używam jako głównej i całkiem miło się gra

Aha. Mogłeś tak od razu napisać, to wiele tłumaczy. Pistoletu w żaden sposób nie zbliżysz osiągami do AEGa. Oczywiście możesz nawet zrobić z niego wiosło z 20cm tłumikiem, latarką, laserem i kolimatorem. Jak Ci to sprawia frajde to super. Ale nie pisz, że jest to w jakiś sposób funkcjonalne i może zastąpić broń główną.

A co to znaczy "mam szanse". To na spotkaniach montujecie swoje repliki w imadła strzeleckie i się tak naparzacie? Rozumując w ten sposób mam szansę z garścią kulek bo podejdę na 5 m do kolesia za okopem i go trafię. Choćbyś nie wiem jakie elementy wsadził do Glocka nie uzyskasz osiągów AEGa, zawsze będzie to pistolet, który został zaprojektowany jako broń boczna i o adekwatnym zasięgu. Nie piszemy tutaj, czy może tymczasowo zastąpić czy nie. U nas też się zdarzało, że AEGów nie starczyło i ktoś biegał z Glockiem, ktoś inny z sprężynowym Waltherem. Ale to ma się nijak do tego, że w gaziaka nie warto wkładać dłuższych luf z tłumikiem czy precek.

Mój Glock ma zasięg zbliżony do chińczyków, ale z celnością glock miał problemy, więc włożyłem preckę i na pewno celność się poprawiła i to znacznie, każdy ma inny pogląd na różne sprawy porównując osiągi z precką i bez osobiście uważam że warto było. :F Zwrot "mam szanse" oznacza że przy wymianie ognia z AEG'iem nie jestem z góry przegrany i mogę z nim skutecznie wymieniać ogień i(i nie chodzi mi tu, że podejdę do niego tak blisko, że będę go mógł zabić rzucając w niego repliką. :D ) spokojnie go zdjąć, ale prawda boczna nigdy nie będzie działać tak jak broń główna i to jest oczywista oczywistość. :D :D :D

Edited by Kalashnikov

Equil sory jeżeli Cię obraziłem

chodziło mi o to że dużo osób uważa gaziaki za cos gorszego z czego nie da się strzelać

dla mnie one mają większy klimat i większą przyjemność ze strzału

na początku też uważałem że nie mogę w nic trafić na większym dystansie przez to że nie ma powtarzalności strzałów, ale po jakimś czasie doszedłem do takiego przyzwyczajenia że wiedziałem jak celować po świerzym załadowaniu gazem, pierwszych strzałach, jak i po dwóch magazynkach tak żeby trafić zawsze do celu

jeżeli Cię uraziłem to jeszcze raz sory

co do luzów w glocku to ma na pewno mniejsze niż niejeden chińczyk

ja w swoim chciałbym wymienić gumkę Hu gdyż po paru strzałach zmienia się trajektoria lotu kulki ze względu na to że gg lekko zamraża gumkę, a zarazem będzie mniej wrażliwa na temperaturę otoczenia,

lufę precyzyjną po to żeby polepszyć skupienie (nawet przy luzach) a moc zwiększyć dla zasięgu gdyż jest to broń boczna a z mojej snajperki robie krzywdę nawet z 40m

a nie po to żeby z Glocka zrobić snajpe ;p

pozdro

Nie uraziłeś mnie w żaden sposób.

Aby odpowiedzieć na Twój post musiałbym powtarzać wszystko, co tutaj napisałem. Dlatego powiem wprost - z gaziaka nie wyciągniesz zasięgu skutecznego 40 metrów, ani nawet 35 metrów. Nie z tym systemem, który jest, nie z plastikowymi kulkami 6mm, ani z jakąś magiczną gumką HU, ani nawet z 600 fps. Nie wyciągniesz, chyba, że zrobisz wiosło i wsadzisz tam tłumik i dłuższą lufę, ale też niekoniecznie.

Przeczytaj jeszcze raz wszystko co napisałem. Nie bez powodu broń boczna snajperów to najczęściej AEG.

zamówiłem sobie zestaw Power up kit huricane`a

i mam mały problem

po rozłożeniu mechanizmu zbijaka ( czy jak to się tam nazywa - chodzi o ten mechanizm młoteczka który uwalnia gaz) i ponownym złożeniu z nową sprężyną z zestawu huricane klocek nie chce strzelać :(

wydobywa się tylko trochę gazu, zamek stoi w miejscu

jak zdjąłem zamek i nacisnąłem spust (magazynek był włożony) to wydobywał się tylko powoli w małych ilościach gaz...

nie wiem o co chodzi

czy zawór w magazynku musze też zmienić żeby działało?

co mam teraz zrobić :(?

Drugie pytanko

w zestawie jest takie coś metalowe, jak by walczyk ostro zakończony pusty w środku z dwoma nacięciami po bokach

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1912

to srebrne coś po prawej stronie pod sprężyną na zdjęciu na asgshop

gdzie to dać i do czego to służy?

z góry dzięki za pomoc

pozdro

dobra jakoś sobie poradziłem ze sprężynką ale pozostał problem tego srebrnego czegoś i jeszcze jeden

zawór o powiększonej przepustowości nie chce wejść do maga

znaczy się wchodzi ale przy wkładaniu do pistoletu gaz się wydobywa- za bardzo wystaje i przy wkładaniu jest za ciasno i sam się wciska i nie wiem jak sobie z tym poradzić :(

pozdro