Kalashnikov Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 (edited) Witam, Zakładam nowy topic bo widzie że o tuningu glocka KSC-KWA nic nie ma... Tylko krótki topik o wyglądzie. Chciałbym coś zmienić w moim Glock'u. :D Na pewno trzeba poprawić celność ale zastanawia mnie jeszcze co zmienić aby klocek był wytrzymalszy żeby spokojnie można było używać GreenGazu. :D Myślałem żeby na początek wsadzić taką precke http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1925 Jak myślicie warto? Czy EXCELE 0,25 będą się w niej ciąć? Bo ma ona średnice wewnętrzną 6.03mm. Edited January 13, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 hehe ja właśnie tuninguje swojego glocka miałem normalnego z plastykowym zamkiem KWA teraz kupiłem metalowy zamek i chce włożyć włąsnie tą precke i zestaw tuningowy http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1912 i jeszcze zastanawiam się nad wymianą gumki Hu ale nie wiem na jaką i gdzie można dostać xD pozdro Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 18, 2008 Author Report Share Posted January 18, 2008 Wie ktoś może która gumka będzie lepsza do tego Glock? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2966 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2967 Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 cholera wie czy w ogóle będzie pasować ;/ pisze że do TM i podobnych ale jak znam życie i TM to nie będzie pasować do ksc popatrz na tą z asgshopu http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1877 jest gładka, okrągła a te co Ty podałeś mają jakieś zgrubienia pozdro Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 19, 2008 Author Report Share Posted January 19, 2008 Napisałem właśnie do specshopu z pytaniem czy te gumki pasują jak odpiszą to napiszę. :D A tak nawiasem mówiąca zamontowałem wczoraj preclufe KM HEAD 6.04mm do Glocka i o wiele celniej strzela. ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Jeszcze podciągać tego kwaśnego? Panowie co to ma być "pistolet szturmowy" :wink: ?? Gumka pasuje już kiedyś było. po niewielkiej modyfikacji ofkorz :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 19, 2008 Author Report Share Posted January 19, 2008 (edited) "Pistolet szturmowy" to można z glocka 18c zrobić dołożyć precke 6.03mm i dlugiego maga i zawór o większej przepustowości. :D :D :D Marzenia... A tak na serio to czemu pistol ma być nie tuningowany? :D Edited January 19, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 1. Lufa zew. ma luzy, a w niej jest jeszcze lufa wew., która ma kolejne luzy 2. Ze względu na napęd gazowy powtarzalność strzałów jest jeszcze bardziej kiepska 3. Nawet przyrządy celownicze są nieregulowane 4. Pistolet to ma być broń boczna, a w takiej zasięg 25, w porywach 30 zupełnie wystarcza Stąd też tuningowanie pistoletu (poza metalowym zamkiem, zaworami, mocniejszymi sprężynami powrotnymi itp.) niczemu nie służy prócz dofinansowania sklepu, w którym kupujemy części. Nie rozumiem też aby klocek był wytrzymalszy żeby spokojnie można było używać GreenGazu Przecie jego właśnie się używa. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 (edited) mimo tego że mam piękną snajperkę i aega to często lubię sobie pobiegać z samym pistoletem i wtedy trochę więcej mocy się przyda jak się nie umie strzelać to wtedy się wymyśla takie rzeczy jak niepowtarzalność strzałów, luzy lufy itp. ;p mi to nie przeszkadza i tego nie odczuwam poza tym tuning zwiększa także siłę bb co jest bardzo przyjemne :) pozdro Edited January 19, 2008 by Saillupus Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 19, 2008 Author Report Share Posted January 19, 2008 (edited) Podobno do Glocków powinno się używać innego gazu i znalazłem też taką część http://asgshop.pl/produkt.php?id=1291. Czytałem że gg podobno działa szkodliwie na glocki, ale pewnie nic sie niedzieje od gg ale lepiej mieć pewność. ;) Ja miałem AEGa chińczyka (który sie sypał ale go sprzedałem xD) i póki nie mam na dobra główna kupiłem dobra boczna której tymczasowo używam jako głównej i całkiem miło się gra. :P Edited January 19, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 ja znam przypadki klocków które mają przebiegi po 20-30tys i prócz zamków (plastykowych) nic się z nimi nie dzieje więc odpuść sobie te mity ze szkodliwością gg ;) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 jak się nie umie strzelać to wtedy się wymyśla takie rzeczy jak niepowtarzalność strzałów, luzy lufy itp. ;p Radzę uważać kogo i o co osądzasz. Przeszedłem kilka kursów strzeleckich na różnej broni sportowej (kalibru .22) z niezłymi rezultatami i nie sądzę, żebym miał problemy z jakimś gaziakiem na plastikowe kuleczki. Lufa w Glocku ma luzy, odciągnij sobie zamek i sam zobacz. Potem wyjmij lufę i zobacz jakie luzy ma wewnętrzna. poza tym tuning zwiększa także siłę bb co jest bardzo przyjemne Dlatego napisałem "poza metalowym zamkiem, zaworami, mocniejszymi sprężynami powrotnymi itp." i póki nie mam na dobra główna kupiłem dobra boczna której tymczasowo używam jako głównej i całkiem miło się gra Aha. Mogłeś tak od razu napisać, to wiele tłumaczy. Pistoletu w żaden sposób nie zbliżysz osiągami do AEGa. Oczywiście możesz nawet zrobić z niego wiosło z 20cm tłumikiem, latarką, laserem i kolimatorem. Jak Ci to sprawia frajde to super. Ale nie pisz, że jest to w jakiś sposób funkcjonalne i może zastąpić broń główną. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 20, 2008 Author Report Share Posted January 20, 2008 (edited) Tymczasowo może zastąpić. :P A na pewno mam szanse z chińczykami typu P&J, Cyma, JG co przetestowałem osobiście. Nawet w starciu z Ca da rade. :D A robienie z repliki "choinki' mnie nie cieszy... ;) Edited January 20, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 A co to znaczy "mam szanse". To na spotkaniach montujecie swoje repliki w imadła strzeleckie i się tak naparzacie? Rozumując w ten sposób mam szansę z garścią kulek bo podejdę na 5 m do kolesia za okopem i go trafię. Choćbyś nie wiem jakie elementy wsadził do Glocka nie uzyskasz osiągów AEGa, zawsze będzie to pistolet, który został zaprojektowany jako broń boczna i o adekwatnym zasięgu. Nie piszemy tutaj, czy może tymczasowo zastąpić czy nie. U nas też się zdarzało, że AEGów nie starczyło i ktoś biegał z Glockiem, ktoś inny z sprężynowym Waltherem. Ale to ma się nijak do tego, że w gaziaka nie warto wkładać dłuższych luf z tłumikiem czy precek. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 20, 2008 Author Report Share Posted January 20, 2008 (edited) Mój Glock ma zasięg zbliżony do chińczyków, ale z celnością glock miał problemy, więc włożyłem preckę i na pewno celność się poprawiła i to znacznie, każdy ma inny pogląd na różne sprawy porównując osiągi z precką i bez osobiście uważam że warto było. :F Zwrot "mam szanse" oznacza że przy wymianie ognia z AEG'iem nie jestem z góry przegrany i mogę z nim skutecznie wymieniać ogień i(i nie chodzi mi tu, że podejdę do niego tak blisko, że będę go mógł zabić rzucając w niego repliką. :D ) spokojnie go zdjąć, ale prawda boczna nigdy nie będzie działać tak jak broń główna i to jest oczywista oczywistość. :D :D :D Edited January 20, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Equil sory jeżeli Cię obraziłem chodziło mi o to że dużo osób uważa gaziaki za cos gorszego z czego nie da się strzelać dla mnie one mają większy klimat i większą przyjemność ze strzału na początku też uważałem że nie mogę w nic trafić na większym dystansie przez to że nie ma powtarzalności strzałów, ale po jakimś czasie doszedłem do takiego przyzwyczajenia że wiedziałem jak celować po świerzym załadowaniu gazem, pierwszych strzałach, jak i po dwóch magazynkach tak żeby trafić zawsze do celu jeżeli Cię uraziłem to jeszcze raz sory co do luzów w glocku to ma na pewno mniejsze niż niejeden chińczyk ja w swoim chciałbym wymienić gumkę Hu gdyż po paru strzałach zmienia się trajektoria lotu kulki ze względu na to że gg lekko zamraża gumkę, a zarazem będzie mniej wrażliwa na temperaturę otoczenia, lufę precyzyjną po to żeby polepszyć skupienie (nawet przy luzach) a moc zwiększyć dla zasięgu gdyż jest to broń boczna a z mojej snajperki robie krzywdę nawet z 40m a nie po to żeby z Glocka zrobić snajpe ;p pozdro Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Nie uraziłeś mnie w żaden sposób. Aby odpowiedzieć na Twój post musiałbym powtarzać wszystko, co tutaj napisałem. Dlatego powiem wprost - z gaziaka nie wyciągniesz zasięgu skutecznego 40 metrów, ani nawet 35 metrów. Nie z tym systemem, który jest, nie z plastikowymi kulkami 6mm, ani z jakąś magiczną gumką HU, ani nawet z 600 fps. Nie wyciągniesz, chyba, że zrobisz wiosło i wsadzisz tam tłumik i dłuższą lufę, ale też niekoniecznie. Przeczytaj jeszcze raz wszystko co napisałem. Nie bez powodu broń boczna snajperów to najczęściej AEG. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 dlatego staram się wycisnąć z niego co się da :) czy ja wiem czy nie wycisne 40m? on w wersji podstawowej ma około 30 więc może... zobaczymy... pozdro Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 zamówiłem sobie zestaw Power up kit huricane`a i mam mały problem po rozłożeniu mechanizmu zbijaka ( czy jak to się tam nazywa - chodzi o ten mechanizm młoteczka który uwalnia gaz) i ponownym złożeniu z nową sprężyną z zestawu huricane klocek nie chce strzelać :( wydobywa się tylko trochę gazu, zamek stoi w miejscu jak zdjąłem zamek i nacisnąłem spust (magazynek był włożony) to wydobywał się tylko powoli w małych ilościach gaz... nie wiem o co chodzi czy zawór w magazynku musze też zmienić żeby działało? co mam teraz zrobić :(? Drugie pytanko w zestawie jest takie coś metalowe, jak by walczyk ostro zakończony pusty w środku z dwoma nacięciami po bokach http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1912 to srebrne coś po prawej stronie pod sprężyną na zdjęciu na asgshop gdzie to dać i do czego to służy? z góry dzięki za pomoc pozdro Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 dobra jakoś sobie poradziłem ze sprężynką ale pozostał problem tego srebrnego czegoś i jeszcze jeden zawór o powiększonej przepustowości nie chce wejść do maga znaczy się wchodzi ale przy wkładaniu do pistoletu gaz się wydobywa- za bardzo wystaje i przy wkładaniu jest za ciasno i sam się wciska i nie wiem jak sobie z tym poradzić :( pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts