Afgan Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Czesc.Chcialem zasiegnac informacji jakie magazynki drum czyli z duza pojemnoscia pasuja do l85a2.Czy ktos z was zakladal moze cos takiego do swojej L-ki?Wiem ze pasuja magazynki od m16 ale jak masie to w praktyce ze wzgledu na konstrukcje tej broni.Co polecacie Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Guarder zrobił C-maga do elki starowskiej. Z tego co wiem to drumy od m16 nie pasują. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Erm... A wiesz, czemu Brytyjczycy wprowadzili na uzbrojenie swojej armii Minimi (jako L108A1)? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Z tego powodu że nie stosują magazynków innych niż 30stki w wersji LSW. Dla mnie ten C-mag to musi być mordęga dla strzelca, ale to tylko moje domysły. Poza tym LSW służy do prowadzenia celnego ognia na większym dystansie niż standardowe wersje elek co ma dać wsparcie poruszającym się wojakom. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Dokładnie tak - jakikolwiek magazynek inny niż pudełkowy utrudnia trzymanie tej giwery, a jako, że LSW było dość celne, to zrobili z niego DMRa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts