Yautja Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 (edited) Witam ! Przybyło kasy w portfelu, więc czas na noworoczne zakupy :) Potrzebuję dobrej preclufy do warriora 1. Tutaj pojawia się moje pytanie: na zakupy mam 200zł i najpierw plan był taki, że kupuję preclufę madbulla 650mm + gumke hu systemy czarną + kulki... Razem ok 200zł. Teraz jednak po głębszych przemyśleniach zastanawiam się czy warto dopłacić i kupić coś lepszego (lepszą preckę). Myślałem o prometheusie: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2988 Co na jego temat sądzicie ? Warto płacić 70% więcej za niego niż za preckę MB ??? Z tego co czytałem dobra preclufa w "snajperce" potrafi niesamowicie zwiększyć skupienie i dość znacznie polepszyć zasięg (nawet o 40-50%)... Ile w tym prawdy ? Proszę o komentarze i/lub inne propozycje preclufy do maximum 200zł. pozdrawiam Edited January 16, 2008 by Yautja Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Ja strzelam na 400 fpsowej emce , z precką promka 6.03, kulki G&G, nie tną się w lufie, i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony z tej precki. W poprzedniej replice uzywalem precki CA.... no i juz taki zadowolony nie byłem :P. Warto troche dołożyć dla lepszego sprzętu, a precyzja wykonania takiego elementu jak lufa ma bardzo duże znaczenie. Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Ja brał bym Prometheusa, sam planuje coś takiego do mojej emki i na preclufie oszczędzać nie mam zamiaru, bądz co bądz w końcu to jedna z fundamentalnych części dobrej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 17, 2008 Author Report Share Posted January 17, 2008 Prosiłbym o ewentualne wypowiadanie się osób, które mają bezpośrednie porównanie MB z promkiem :) Ewentualnie proszę o jakąś, może lepszą, alternatywę Quote Link to post Share on other sites
entropus_rvs Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 temat "porównanie precluf" bodajże. 3-5 stron recenzji precluf. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Lepsza to juz moze byc tylko PDI. Duze znaczenie bedzie mialo to, jak poskladasz lufe z komora. Do gumki Systemy doloz dystanser Madbulla, albo jeszcze lepiej jak trafisz Prometheusa w ksztalcie H. Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Temat o preclufach już jest spory. Ale precka to tylko kawałek układu. Komora+guma+dystanser dopłeniają. Polecałbym dystanser Big-Out (też w kształcie H; dwa rozmiary). A naprawdę dobre skupienie zależy w 50% od kulek. GrandMastery się kłaniają ;) Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 18, 2008 Author Report Share Posted January 18, 2008 Czyli uważacie, że MB wystarczy a kasę zainwestować w nową dobrą gumkę hu, dystanser i lepsze kulki tak ? Czy możecie dać mi jakiś link do dystansera i dobrej gumki hu do repliki ok 500fpsowej ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 (edited) Nie kupuj lufy MB! Jak chcesz ekonomicznie, to bierz Systeme (przeciez tyle o tym bylo). Jak masz sos, to Prometheusa. Dystanser MB, a jak dostaniesz to lepiej Prometheusa (tez w ksztalcie H, ale twardszy). Z gumek najlepsza byla ta od Systemy. Nie za wiele jeszcze wiadomo o czerwonych MB i uretanowych KM Head (byc moze zdeklasuja Systeme w przyszlosci). Edited January 18, 2008 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 19, 2008 Author Report Share Posted January 19, 2008 Możecie mi doradzić jeszcze jaką gumkę hu zamontować ? Czy czarny sylikon systemy będzie dobry ? A może te nowy gumki Madbulla "shark"... Dodatkowo mamy dystanser natomiast przy systemie nie :( Doradźcie coś :) Przewidywane ok 530fps Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 (edited) Te czerwone gumki MB maja bardzo dobra opinie, no i dostajesz dystansery gratis. Sprawdz tylko na forach zagranicznych, czy wytrzymuja takie predkosci poczatkowe kulek. Edited January 20, 2008 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts