Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M14[AGM] Mechanizm spustowy.

Recommended Posts

Witam.

Niedawno kupiłem sobie swoją pierwszą replikę. M14[AGM] http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=816

Strzelała całkiem przyzwoicie, aż strzelać przestała. Po naciśnięciu spustu przestała wydawać jakiekolwiek odgłosy.

Rozkręciłem ją czym prędzej (a wcale nie jest to takie proste), dotarłem do mechanizmu spustowego (który żeby nie było też jest skomplikowany) i okazało się, że się ułamał miniaturowy kawałeczek metalu, który przyjmował na siebie całą siłę nacisku na spust.

Teraz powstał spory problem, bo z tego co się orientuję AGM nie produkuje części zamiennych.

Szukałem tego mechanizmu w necie (bezskutecznie).

Kupno nowego gearboxu nic nie daje, bo ten mechanizm nie wchodzi w jego skład.

Gwarancja raczej też mi tego nie obejmie, bo jak mówiłem nie ma to nic wspólnego z gearem, a taki element raczej nie powinien się sam ułamać.

Jeżeli ktoś wie co mógłbym z tym zrobić, gdzie kupić taki(bądź inny - byle pasujący) mechanizm spustowy, bądź sprzedaje m14 na części etc. proszę o pomoc.

Próbowałem jakoś zastąpić tę cześć czymś z bardziej wytrzymałego materiału, ale ślusarz liczy sobie 150 zł za wykonanie takiego gówienka...

Napisałem tez do Taiwangun i kazali przysłać zdjęcie tego elementu. Na ślusarza mnie nie stać, więc pozostaje wsadzić ten fabryczny element i liczyć, że się nie złamie...