AnR Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Mam problem. :roll: Zauważyłem, że na zimnie mój G36 oddaje strzały z opóźnieniem, rof jest żałosny. Doczytałem, że to wina moich Intellectów. A teraz, strzelając w domu i radując się z moich nowych magów karabin przestał strzelać, silnik nie naciągał springa. Pomyślałem, że batka zdechła. Więc zmieniłem na drugą. Co się okazało? Replika dalej nie strzela, silnik ma problem z obrotem. Po chwili naciskania spustu oddał strzał. W tym czasie, oraz wcześniej, obie baterię się zagotowały wraz z stykami oraz kablami. Teraz moje pytanie. Czy to wina okablowania czy nadal objawy dziadowskich Intellectów? Pakować i na serwis z nią zanim przestanie totalnie strzelać? Quote Link to post Share on other sites
argern Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Być może to wina styków, miałem podobne problemy. Sprawdź płytkę selektora ognia, czy nie jest przy fajczona. Jak nie to sprawdz styki na silniku. jeśli nie to mogą też być styki wewnątrz GB, ale wtedy musisz rozkręcać GB. Myślę, że to nie wina batki. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Tak po prawdzie to jest tyle potencjalnych powodów takiego zachowania, że to aż strach. podstawa to styki w gb i na silniku, uszkodzone kable, sfajczona płytka selektora. Potem może być wszystko: jeśli masz łożyska kulkowe to mogły sie rozpaść, jeśli ślizgi to któryś mógł się zatrzeć. Mogła się rozkręcić prowadnica jeśli masz łożyskowaną, mogła się odłamać oś środkowej zębatki (bywało w G&P i WGC Customach, nie widze powodu by to wykluczyć w innych), coś mogło wleźć w prowadnice tłoka, magnesy w silniku mogły się rozmagnesować od przegrzania, uzwojenie silnika mogło sie upalić, nadtopić, poluzować. Jeśli umiesz to zacząłbym od rozebrania GB i inspekcji wszystkiego, potem wymiana kabli. W CA najczęstszym powodem tego typu zachowań są nędzne kable. U mojego kolegi z teamu takie objawy pojawiły się praktycznie z dnia na dzień. Wymieniłem kable i śmiga jak nówka. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 17, 2008 Author Report Share Posted January 17, 2008 Replika jest na gwarancji. Zgodnie z radą Argerna popatrzyłem na styki przy płytce selektora. Więc, zgodnie z moimi oczekiwaniami poszło okablowanie. Jutro replika leci do ASGshopu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts