zygomir Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Mam problem z nowiutkim kałachem Cymy. Otóż, gdy wciskam spust słyszę jak mechanizm stara się naciągnąć sprężynę, ale zatrzymuje się "w pół kroku" i klapa. Na początku myślałem, że po prostu wcięło kulkę, ale czyszczenie wyciorem nic nie daje :( nie mam pojęcia co zrobić :( kałaszek jest nowy - strzeliłem z niego tylko kilka razy (baterię naładowałem na full, żeby nie było wątpliwości). Czy może to mieć związek z tym, że kontroler nie wystrzelił ostatniej kulki z repliki, przed jej wysłaniem (tuż po dostarczeniu kałach nie chciał działać, bo w mechanizmie zacięła się kulka, ale ją dało się usunąć wyciorem)? Niby mam karabin na gwarancji, ale w tej chwili nie stać mnie na wysyłkę w tą i z powrotem (biednym studentem jestem xD) Chciałbym więc zapytać: czy ktoś już się z czymś takim spotkał? I czy można to jakoś w miarę 'bezinwazyjnie' naprawić? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Nie ma takiej możliwości, żeby kulka była bezpośrednią przyczyną zacięcia gearboxa, chyba, że byś ją umyślnie wrzucił do środka między zebatki :roll: Ja ostatnio w nowiutkim kałachu znalazłem śrubkę luzem (taką, jaką mocuje się zębatkę na osi silnika), która spowodowała zacięcie zębatek i uszkodzenie jednego łożyska. Quote Link to post Share on other sites
zygomir Posted January 19, 2008 Author Report Share Posted January 19, 2008 No ja tak w miarę swoich skromnych możliwości spróbowałem cokolwiek wybadać i wychodzi na to, że rzeczywiście coś musi być z zębatkami - silnik pracuje normalnie, ale nie może dokonać obrotu :( a więc kicha - serwis. Quote Link to post Share on other sites
bumblle Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Też mam taki problem .Kałacha mam niecały tydzień oddałem około 20 strzałów i kicha przestał działać...gearbox sie zacina....zygomir napisz czy udało ci sie rozwiązać ten problem i czy po serwisie kałach działa już bez zarzutu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts