Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.028 (AK-47) Cyma - zacięcie?

Recommended Posts

Mam problem z nowiutkim kałachem Cymy. Otóż, gdy wciskam spust słyszę jak mechanizm stara się naciągnąć sprężynę, ale zatrzymuje się "w pół kroku" i klapa. Na początku myślałem, że po prostu wcięło kulkę, ale czyszczenie wyciorem nic nie daje :( nie mam pojęcia co zrobić :( kałaszek jest nowy - strzeliłem z niego tylko kilka razy (baterię naładowałem na full, żeby nie było wątpliwości). Czy może to mieć związek z tym, że kontroler nie wystrzelił ostatniej kulki z repliki, przed jej wysłaniem (tuż po dostarczeniu kałach nie chciał działać, bo w mechanizmie zacięła się kulka, ale ją dało się usunąć wyciorem)?

Niby mam karabin na gwarancji, ale w tej chwili nie stać mnie na wysyłkę w tą i z powrotem (biednym studentem jestem xD)

Chciałbym więc zapytać: czy ktoś już się z czymś takim spotkał? I czy można to jakoś w miarę 'bezinwazyjnie' naprawić?

Nie ma takiej możliwości, żeby kulka była bezpośrednią przyczyną zacięcia gearboxa, chyba, że byś ją umyślnie wrzucił do środka między zebatki :roll:

Ja ostatnio w nowiutkim kałachu znalazłem śrubkę luzem (taką, jaką mocuje się zębatkę na osi silnika), która spowodowała zacięcie zębatek i uszkodzenie jednego łożyska.