KSYSO Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 wczoraj kupiłem dwa low-capy od CA, metalowe o pojemności 70kulek do ak47. kiedy włozylem magazynek do mojej broni, i nacisnąłem na supst nie poleciała ani jedna kulka... tak jakbym strzelał bez amunicji... co mam zrobić aby magazynki zaczęły podawac kulki? :cry: Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 a jak ładowałeś je pierwszy raz, to od razu do pełna? przed załadowaniem trzeba zaaplikować trochę olejku silikonowego i ładować kulki stopniowo Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Zależy do jakiej repliki. Wątpie żeby silikon pomógł.bo zwyczajnie mogą nie podawać bo nie pasują dobrze do danej repliki. Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted January 19, 2008 Author Report Share Posted January 19, 2008 tylko raz do pełna ale to przez nieuwage... tzn nawet nie wiem czy do samego pełna.... moze z 60 kulek a ich pojemność to 70, a jesli teraz bym dał tego oleju i jeszcze ładował stopniowo moze jeszcze by zadziałały?? pomocy Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted January 19, 2008 Author Report Share Posted January 19, 2008 aha, i gdzie tego oleju, tam gdzie kulki daje? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 a napełni kulki do pełna, i zwolni ręcznie kulki, czy się wysypują (wręcz wyskakują)? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 (edited) zrób tak jak napisał Antol,a oleju psiknij tam gdzie się kulki wsypuje lub przez otwór u dołu maga. Edited January 20, 2008 by DyingFetus Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted January 20, 2008 Author Report Share Posted January 20, 2008 kulki tak wyskakują mocno a oleju napewno psikne, moze wtedy zadziała - napisze jeszcze wieczorem ale dzieki za pomoc!! pozdro Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 To teraz drugie pytanie, czy jak włożysz załadowany magazynek , po czym go wyciągniesz to wypadają kulki? I czy sprawdzałeś na innych magazynkach?. Brzmi mi to na źle dobraną dysze.(za długa) Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted January 21, 2008 Author Report Share Posted January 21, 2008 w moim poprzednim magazynku, hi-capie w którym było wszystko ok i jak go wyjmowałem tez wylatywały chyba 4 kulki, i w tym jest tak samo.... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Jeśli wypadają to znaczy, że mag je wpycha do szyjki komory. Jeśli strzelał na fabrycznym magu to znaczy, że dysza daje rade. Jeśli na tych magach strzela na sucho to znaczy, że mag pcha za słabo, tu może pomóc nasmarowanie. Czy przy okazji kupowania magów zmieniałeś w gnacie coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 nie, kupiłem tylko magazynki i nic nie zmieniałem... a z tym olejem... to ile ja go mam dać? bo dziś dałemz 3 krople i nadal nic nie pomogło!! juz nie wiem co mam robic ;( POMOCY!!!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 mam jeszcze pytanie... jesli na samym początku naładowałem NOWEGO maga do pełna mogłem go zepsuc?? Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 A jeszcze pytanie jakich kulek używasz? Niektóre magazynki bywają wrażliwe na kulki. Dotyczy to raczej midcapów niż lowcapów, ale sprawdzić nie szkodzi. Np. moje midcapy G&P do AK nie chcą podawać kulek PJ. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Np. moje midcapy G&P do AK nie chcą podawać kulek PJ. Wcale ci sie stary nie dziwie ;P, bo PJty są do niczego. A ty ksyso przestań stawiać milion wykrzykników, i pomyśl troche sam. Bo nikt tu ci nie powie co jest na bank, a tylko mozemy cie nakierować na to co może być problemem. Rusz głową stary, sprawdź czy podaje, czy inne magi działają w replice, staraj sie eliminować różne rzeczy i pisz jkaie postępy. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 I NIE DRZYJ JAPY bo to w niczym nie pomoże. Po pierwsze przetestuj jakies inne kulki od kogoś znajomego. Po drugie możesz wyjąć sprężyne i w pewnym stopniu ją "odkręcić" bo fabrycznie zawsze są ciut poskrecane a jako, że z regułuy w lowcapach są sprężyny prostokątne, które podczas pracy skręcają się jedynie w minimalnym stopniu, mogłoby to zdecydowanie pomóc. Oczywiście jeśli masz sprężyne "okrągłą" to masz pecha. Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted January 23, 2008 Author Report Share Posted January 23, 2008 ja uzywam kulek gold fire i mysle ze one są dosyc dobre, ale ok przetestuje. a na spręzyne jeszdze zerkne... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts