hoopoe Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Piszę, ponieważ wpadłem na pomysł przemiany mojego S-systema P&J na coś na kształt LSW. Wisienką na torcie ma być właśnie Rączka transportowa( taka jak w M249 albo FN FAL) Oprócz tego, że miałaby ładnie wyglądać, to chciałbym żeby spełniała swoją funkcję. Ponieważ taka rączka przypinana do szyny RIS nie istnieje ( a przynajmniej jej nie znalazłem) wymyśliłem że można wziąć 2 pierścienie montażowe które mają dziurki (typu Knight's) i odciąć główne pierścienie. Potem przez te otwory przeciągnąć pręt ukształtowany jak rączka i np nakręcić śruby na koniec ( żeby nie wypadał z montażu) Dzięki temu będzie sie dało ją przykręcić do górnej szyny, a także złożyć na bok, aby dało się celować. czy może jest jakiś inny sposób na zrobienie takiej rączki? Proszę o pomoc i wszelkie pomocne wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 O które LSW chodzi Ci dokładniej?? http://www.project-x.org.uk/images/picsa80lsw06.jpg http://www.diemaco.com/photogallery/cc-lsw-afghan.jpg Bo w pierwszym momencie jak pomyślałem o przeróbce S-System na L86 to prawie z krzesła spadłem. Quote Link to post Share on other sites
hoopoe Posted January 20, 2008 Author Report Share Posted January 20, 2008 (edited) chodziło mi o coś podobnego do LSW diemaco albo Shrike 5.56 Edited January 20, 2008 by hoopoe Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Major - no niepoważny jesteś?:P Jak z eMki zrobić "elę"... A co do samej rączki... a może rozwiązać to podobnie jak rączkę w Mini mi? Tzn na obejma na lufę. Kupił byś taką rączkę od Minimi, ukształtował pierścień na nowo i szafa gra:) i nawet składana by była. Aha od razu proszę o nie mówienie "za drogo bo coś " tuning wizualny, jeśli ma być dobry to jest drogi:) Pozdrawiam i życzę powodzenia! Quote Link to post Share on other sites
hoopoe Posted January 20, 2008 Author Report Share Posted January 20, 2008 no właśnie zastanawiam się , czy przy montowaniu rączki na pierścieniu od osłony lufy 1) cała konstrukcja wytrzyma a nie np urwie lufę. 2) cała konstrukcja będzie dobrze wyważona Quote Link to post Share on other sites
hoopoe Posted January 20, 2008 Author Report Share Posted January 20, 2008 W międzyczasie znalazłem jeszcze inne fotki M4 LSW (co ja robie zamiast sie do sesji uczyć??- dobre pytanie) wysłałem im mejla skąd maj taką rączkę, zobaczę czy i co odpiszą.... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 co do powyższej fotki - to fakt że ma rączkę transportową nie czyni z niej w żadnym wypadku LSW :/ Quote Link to post Share on other sites
hoopoe Posted January 20, 2008 Author Report Share Posted January 20, 2008 oni to tak nazwali, więc tak napisałem, chodzi o rączkę, nie o resztę... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Major - no niepoważny jesteś?:P Jak z eMki zrobić "elę"... Właśnie dlatego napisałem, że w pierwszysm momencie jak przeczytałem "S-System na LSW" to mnie z krzesła zarzuciło ;) LSW jakoś od razu kojarzy mi się z L86, dopiero jak przygooglalem to Diemaco zobaczyłem.......i mi ulżyło :lol: Quote Link to post Share on other sites
hoopoe Posted January 26, 2008 Author Report Share Posted January 26, 2008 niestety, nie mejl tej ekipy nie odpowiada( coś się zepsowało zapewne). Dlatego powracam do pytania, gdzie montować rączkę: 1) pierścień - kleić, spawać? czym? 2) a jeśli do lufy to czy ciężar giwery nie urwie albo nie wykrzywi? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts