Czlowiek Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Witam Mam mały problem na wczorajszych manewrach moja PM'ka zaczeła szfankować strzelał dobrze potem wydawał odgłosy jakby padła bateria ale bateria była dobra bo inne sprawdzałem i było to samo ... po pewnym czasie znów strzelał dobrze i znowu to samo ... jeszcze go nierozbierałem wole się poradzić żeby na ślepo nie grzebać Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 A jaki przebieg ma twoja PMka? Jaki tuning, jesli jest? Jaki wiek? I jaka bateria? Quote Link to post Share on other sites
Czlowiek Posted January 27, 2008 Author Report Share Posted January 27, 2008 no karabin będzie miał z rok nigdy na niego nie narzekałem tuning firmowy w asgshop.pl na 360 bateria 9,6v Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Kable do wymiany i będzie gites. Typowa w CA przypadłość, po roku kończą się kable a na mocniejszych tuningach jeszcze szybciej. Quote Link to post Share on other sites
Czlowiek Posted January 27, 2008 Author Report Share Posted January 27, 2008 baterie mam sprzodu więc mam przedłużony kabel ale gdy podłączyłem do kabla od strony kolby było to samo ... w takim razie rozumiem że musze wymienić kable z GB ? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Ja ne mówię, ze musisz. Ja tylko sugeruję taką możliwość wskazując na wadę , która według mnie jest najbardziej prawdopodobna. Zakladam oczywiście, ze w GB wszystko jest w jednym kawałku, tak jak było? Quote Link to post Share on other sites
Czlowiek Posted January 27, 2008 Author Report Share Posted January 27, 2008 Tak przed chwilą sprawdziłem i wszystko jest na swoim miejscu Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 No to zmień kable. Nie sugeruję od razu zakupu jakiejś drogiej "wiązki" z jakiegos sklepu asg. Po prostu przelutuj jakies odpowiednie kable, tylko wyeliminuj te wszelkie wtyczki jakie są na kablach... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Albo popalone styki :) Ale kable i tak bym wymienił. Quote Link to post Share on other sites
Czlowiek Posted January 27, 2008 Author Report Share Posted January 27, 2008 hmm... właśnie rozebrałem pm'ke i widze że tlok jest w tylnej pozycji a gdy naciskam na spust on tak jakby chciał jeszcze mocniej się naciągnąć Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Bo jakiś prąd idzie i silnik chce ale nie może go ruszyć. Zanim otworzysz GB to musisz wystrzelić, naciskajac jednocześnie spust (byle krótko!) pchnij srubokretem tłok ku tyłowi. Byle na semi. Quote Link to post Share on other sites
Czlowiek Posted February 3, 2008 Author Report Share Posted February 3, 2008 hmm... znalazłem troche czasu i wyczyściłem wszystko w GB nasmarowałem jeszcze raz i wyczyściłem zaśniedziałe płytki poskładałem do kupy wystrzeliłem prawie 400 kulek i wszystko gra ... hmm ... nie wiem co było nie tak ale ważne że działa ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Jesli wyczyściłes styki i zaczęło działać to znaczy, ze miałeś ponadpalane styki ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts