Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Metal Body Guarder'a do Clot'a 1911 Marui

Recommended Posts

Czy wiadomo komuś czy Guarder'owski szkielet ( http://asgshop.pl/produkt.php?id=1801 ) przeznaczony do Clot'a 1911 będzie pasował równie dobrze do Colt'a 1911 KJW? Konstrukcje obu wyglądają na podobne i są bardzo podobne (tak przynajmniej twierdził ASGshop). Pytanie tylko czy aby na pewno owy szkielet będzie pasowała ( a tego już niestety nie wiedzieli ) bo szkoda było by wydać 5 stów na KJW + 400 na body, żeby okazało się, że najzwyczajniej w świecie nie pasuje. Czy ktoś już próbował tego upgrade'u?

Edited by Desolo Animus

Mam body Guardera i "bebechy" TM, już przy montażu części Marui w tym szkielecie wymagane są dwie niewielkie modyfikacje, w tym przypadku trudno powiedzieć jak by to wyglądało w przypadku KJW, jeżeli to na 100% kopia TM to nie powinno być problemu, ale to tylko teoria...

Po co? Ponieważ Guarder'owkie body oferuje największy realizm w stosunku do oryginału produkowanego przez Clot'a w czasach IIWW,gdzie stal szkieletu podlegała obróbce fosforyzacji co owocowało właśnie takim "szarawym" kolorem. KJW wraz ze swoim czarną farbą ma niewiele z nim wspólnego. W drugiej kolejności zależy mi na tłoczonych oznaczeniach, logu i porządnym materiale z jakiego wykonany jest szkielet.

W przypadku Marui wiem iż należy przerobić/dopiłować pewne rzeczy natomiast miałem/mam nadzieję iż ktoś jednak posiada replikę KJW i próbował tego upgrade'u aby powiedzieć czy na pewno bez problemów dało by radę szkielet Guarder'a doń włożyć.