kacpi010 Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Cześć! Jestem młodzikiem w dziedzinę ASG :lol: . Mam dylemat na temat repliki MP5 i prosze was o pomoc... Nie jestem za bardzo przy kasie wiec nie stać mnie na droższe repliki ICS oraz CA. Dlatego poszukuje repliki mp5 z klasy I ale w cenie nie tykającej dotkliwie portfela... A wiec rozpatruje pomiędzy replikami: -TM -G&G UWAGA! Mam zamiar kupić nowy karabin gdyż zostałem niemile zaskoczony ludźmi na allegro którzy próbowali sprzedać karabin w stanie 2+/10 A wiec do sedna. Znalazłem takie oferty: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2829 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1972 Szala przeważa na karabin G&G - PM5 A5. Drogą rozumowania w cenie doszedłem do wniosku że do karabinu TM będę musiał sporo dowalić ok. 1000zł (tuning) Co wynika: TM 699zł + 1000zł = 1699zł G&G 1190+ 110zł (sprężynka :mrgreen: ) = 1300zł ...czyli bez porównania..., ale nie jestem pewien co do jakości czyści...czekam na wasze opinie POZDRO! Shampooon :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Ucho Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Mówisz, ze nie ams zkasy na CA, jeżeli CA jest w takiej samej +- cenie jak te G&G, więc? A z tych dwóch ja brałbym, G&G. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 A ja jednak zamiast tych dwóch, wolałbym CA- obecnie seria B&T to chyba najlepsze "piątki" na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Widzisz, zdania są podzielone. Ja na przykład uważam, że w pierwszej kolejności powinieneś brać TMa, potem Classica. G&G nie bierz, bo spod tej marki wychodzą same kupy. Quote Link to post Share on other sites
Ucho Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 No ja ze wszystkich możliwych brałbym Ca, a z tych juz teraz do końa nie wiem, ale G&G ''podobno fajkne'', ale moge się mylić. Quote Link to post Share on other sites
kacpi010 Posted January 30, 2008 Author Report Share Posted January 30, 2008 (edited) CA ma produkty dobrej jakości... ale przy zakupie G&G nie musiał bym nic tuningować oprucz sprężynki (jak cos to jaką polecacie) Kolega Hubert :uśmiech: powiedzał że wychodzą same kupy... jednak niezadowolonych kliętów jest jest bardzo mało z tego przedziału cenowego (1000 - 1300). Myśle że moge zaryzykować zawsze mam gwarancje jak dostane bubla :uśmiech: Edited January 30, 2008 by kacpi010 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Jeżeli sądzisz, że G&G ma mocniejsze bebechy to jesteś w błędzie... Quote Link to post Share on other sites
kacpi010 Posted January 31, 2008 Author Report Share Posted January 31, 2008 (edited) Ok, ludze mówią że niekazdy karabin tej firmy to bubel... ale jednak odradzamy tak?? Więc jaki karabin mi polecacie?? Oczywiście z serii MP5 (najlepiej z tłumikiem)... Edited January 31, 2008 by kacpi010 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Z tego co wyczytałem i zaobserwowałem to G&G dobry wybór w momencie jak ktoś przede wszystkim stawia na wykonanie. Bo ich gnaciką pod tym względem nie ma co się zarzucić. Robią modele raczej rzadkie, ale nie że niepopularne. Jeśli chodzi o resztę. Często stosują dość nie miłe patenty, wręcz zakrawając o nieuczciwą konkurencje. Stosują własne, niestandardowe patenty, przez co jesteś zmuszony kupować ich drogie podzespoły. Lubią się sypać, części na rynku jest jak na kichał. Ja bym brał TM bądź CA z naciskiem na to drugie. Quote Link to post Share on other sites
kacpi010 Posted January 31, 2008 Author Report Share Posted January 31, 2008 Wielkie dzięki wszystkim! Zdecydowałem się na CA B&T MP5 SD2 ---ZAMYKAM--- Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 No trzeba przyznać, że niezły jesteś. 4 posty a już moderator. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Jeżeli sądzisz, że G&G ma mocniejsze bebechy to jesteś w błędzie... Miałeś jakąś broń z G&G? no widzisz ja miałem. M4( GR 16 Carbine ). U mnie zmielił 15 k kulek, u wcześniejszego właściciela drugie tyle. Obecny właściciel ( od listopada ) nie narzeka. Cały czas działa na M120. Nic innego nie zostało wymienione. Sama sprężyna. Dlatego twierdzę, że G&G ma wzmocione bebechy, i silnik o zwiększonych obrotach. Wiem z autopsji. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Ej, nie pisz, przecież kolega zamknął temat... :wink: ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts