KSYSO Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Posiadam elektryczną replike ak47 firmy JG. mam pewien problem. podczas strzelania do celu, po paru strzałach naciskam kolejny raz na spust a replika nie reaguje. CISZA... wystarczy zwykłe klepnięcie ręką w replika albo potrząśnięcie ją i działa dalej. nie wiem na czy to polega. jest jeszcze cos, kiedy przełączam na tryb auto i naciskam na spust kulki się zacinają. słysze odgłos (tak jakbym strzelał na sucho), czasem wyleci tylko jedna kulka, czasem w ogóle, czasem działa bez zarzutu... nie wiem co zrobic z tymi zacięciami. prosze Was o pomoc :???: Quote Link to post Share on other sites
Ch3m1x Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Wiem, że kałachy od CM na semi też potrafiła się zacinać. Przełączenie na auto i wszystko działa dalej. A co do kulek to może kwestia zbyt mocnego podkręcenia hop-upa? Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted February 3, 2008 Author Report Share Posted February 3, 2008 hop-up to to nie jest bo nawet jak w ogóle nie jest podkrecony mam ten problem.... Quote Link to post Share on other sites
Jawor Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 A jakich kulek używasz ?? Podaj markę i wagę.Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Co do nie reagowania repliki zobacz styki baterii i bezpiecznika czy się nie poluzowały. Powiedz czy baterię wkładasz na "chama" czy lanie ci wchodzi. Do do pustego strzału, możliwe że masz coś z dyszą, lub popychaczem. Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted February 20, 2008 Author Report Share Posted February 20, 2008 batka wchodzi z luzikiem... moze styk baterii z bezpiecznikiem sie poluzowal... sprawdze a kulki jakich uzywam to: GOLD FIRE 0,25g. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gleniopl Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Ja mam właśnie podobny problem i nie wiem co robić. Myślałem na początku, że to dlatego bo karabinek jest nowy i sie jeszcze nie wyrobił itd, ale teraz to juz naprawde nie wiem co robić. Czasem jak nacisnę spust to strzela jak marzenie, a czasem nie reaguje dopiero po chwili poradzcie mi coi mam zrobic pozdrawim. P.S. Mam ak47 cymy Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted February 23, 2008 Author Report Share Posted February 23, 2008 ja go mam na szczęscie jeszcze na gwarancji wiec luz... :) najwyzej mi go za darmo naprawią! ;p Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 ja go mam na szczęscie jeszcze na gwarancji wiec luz... :) najwyzej mi go za darmo naprawią! ;p Ciężko, żeby nie :-P . O ile korzystałeś AEGa zgodnie z instrukcją. KSYSO, to była 1 usterka twojego AK? Quote Link to post Share on other sites
adam93 Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 A ze tak się zapytam to czy ta twoja replika to jest taka http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...al-JG512MG.html Bo sam będę najprawdopodobniej kupował jakąś replikę w tym tygodniu, a właśnie ten model też brałem pod uwagę, lecz jeśli są z nim takie problemy... Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Sprawdź kostkę stykową w GB. Zobacz czy kabelki przy silniku się nie poluzowały ( o ile nie są przylutowane). Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 kupuj z cymy Quote Link to post Share on other sites
KSYSO Posted February 29, 2008 Author Report Share Posted February 29, 2008 tak to moja pierewsza usterka w replice... a replika w linku to inny mogel ak. ja mam kalacha. mysle ze jest to spowodowane akumulatorem, cos z kabelkami pewnie... zaniose go na gwarancje. ja kupiłem go jakby co w www.customs.pl /karabiny szturmowe mój to ten z imitacja drewna za 400zł tyle ze ja swojego tuningowałem!:P Quote Link to post Share on other sites
sirgornik Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 My z kumplem mamy podobny problem :/ Tylko kumpel ma kalacha z CYMY i jak sie raz zacial to nie chce strzelac... rozkrecilismy GB poskladalismy wszystko, strzelil raz dluga seria po czym znowu sie zacial :/ sprawdzalismy kable i wydaja sie byc ok... i nie wiemy o co biega w tym, czemu to nie chce dzialac Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts